Fablabnet Bigfest

18.05.2019
Fablabnet Bigfest
Avtor slike: David Krančan

Evropski projekt FabLabNet, katerega član je tudi RogLab, se v juniju 2019 po skoraj treh letih podpore lokalne ustvarjalnosti in inovativnosti ustvarjalcev vseh starosti ter spodbujanja snovanja družbenoodgovornih rešitev približuje svojemu zaključku z uradno vzpostavitvijo mreže srednjeevropskih izdelovalnih laboratorijev FabLabNet. Na sklepnem dogodku, ki bo potekal 18. in 19. maja v Trentu, bomo skupaj s partnerskimi laboratoriji načrtovali, kam vse nas mreža izdelovalnih laboratorijev popelje v prihodnosti!

Na zaključnem dogodku v Trentu v Italiji, kjer se nahaja MUSE lab, eden od partnerskih laboratorijev mreže FabLabNet, se bo RogLab v soboto, 18. maja, predstavil na konferenci “Fablabs and Communities” (Fablabi in skupnosti) s projekti, kot so Kreaton, Mesto za vse ter FabBox.

V soboto in nedeljo se lahko obiskovalci udeležijo vrste zanimivih delavnic in preizkusijo 3D-izdelovalniške stroje. RogLabova ekipa bo v nedeljo organizirala delavnico električnih žužkov: če vas pot zanese v Trento, vas prisrčno vabimo, da se nam pridružite pri raziskovanju vsega, kar lahko ponudijo izdelovalni laboratoriji!

Novice

Arhiv

Iščemo kordinatorja_ko programa

10.01.2020

Vas zanima dinamično delo na stičišču kulturnega in kreativnega sektorja, izobraževanja in tehnologije? Si želite postati del simpatične ekipe in komaj čakate, da lahko pokažete svoje supermoči na področju organiziranja in komuniciranja? Potem je vaše mesto v RogLabu!

Živel strip! Živela Animacija! 20

02.01.2020

Združenje Vivacomix in revija Stripburger iz Ljubljane v okviru projekta ŽIVEL STRIP! ŽIVELA ANIMACIJA! 20 razpisujeta nagradni natečaj za strip in animacijo: med partnerji projekta je tudi RogLab.

Podari ustvarjalni čas v RogLabu!

01.12.2019

Si želiš svojim dragim letos podariti nekaj čisto posebnega? Podari jim ustvarjalni čas v RogLabu! Izbiraš lahko med usposabljanji in uporabnino za njihove najljubše stroje.