Fablabnet Bigfest

18.05.2019
Fablabnet Bigfest
Avtor slike: David Krančan

Evropski projekt FabLabNet, katerega član je tudi RogLab, se v juniju 2019 po skoraj treh letih podpore lokalne ustvarjalnosti in inovativnosti ustvarjalcev vseh starosti ter spodbujanja snovanja družbenoodgovornih rešitev približuje svojemu zaključku z uradno vzpostavitvijo mreže srednjeevropskih izdelovalnih laboratorijev FabLabNet. Na sklepnem dogodku, ki bo potekal 18. in 19. maja v Trentu, bomo skupaj s partnerskimi laboratoriji načrtovali, kam vse nas mreža izdelovalnih laboratorijev popelje v prihodnosti!

Na zaključnem dogodku v Trentu v Italiji, kjer se nahaja MUSE lab, eden od partnerskih laboratorijev mreže FabLabNet, se bo RogLab v soboto, 18. maja, predstavil na konferenci “Fablabs and Communities” (Fablabi in skupnosti) s projekti, kot so Kreaton, Mesto za vse ter FabBox.

V soboto in nedeljo se lahko obiskovalci udeležijo vrste zanimivih delavnic in preizkusijo 3D-izdelovalniške stroje. RogLabova ekipa bo v nedeljo organizirala delavnico električnih žužkov: če vas pot zanese v Trento, vas prisrčno vabimo, da se nam pridružite pri raziskovanju vsega, kar lahko ponudijo izdelovalni laboratoriji!

Novice

Arhiv

Začel se je teden digitalnih veščin

24.03.2020

Digitalno znanje, ki nam omogoča informiranje, komunikacijo ter reševanje različnih izzivov, potrebujemo vsi. Trenutne razmere to še dodatno potrjujejo. Zato se nam pridružite na Tednu digitalnih veščin med 23. in 29. marcem.

Svetovanje na daljavo in inovativne rešitve za boj proti koronavirusu

17.03.2020

V času, ko zaradi novega koronavirusa ostajamo doma, nastajajo nove pobude. V RogLabu so sedaj na voljo brezplačni spletni termini za svetovanje na daljavo za vse uporabnike in uporabnice, tudi tiste brez veljavne uporabnine. Nove rešitve z razpisom za inovacije, ki bi lahko pomagale pri zdravljenju, testiranju in spremljanju novega virusa, išče tudi Evropska komisija.

RogLab začasno zaprt

13.03.2020

Zaradi izbruha koronavirusa so do nadaljnjega ukinjeni odprti termini in odpovedani vsi dogodki. Ekipa RogLaba je za vsa vaša vprašanja na voljo na daljavo.