Roglabu nagrada za inovativnost

30.11.2018
Roglabu nagrada za inovativnost

Nagrado Eurocities vsako leto zaznamuje posebna tema, znotraj katere se pomerijo projekti. Letošnja je bila “ustvarjalna tekmovalna mesta”, ki gojijo tako kompetitivnost kot inkluzivnost in na ta način bogatijo vsakdan lokalnih skupnosti. Mreža Eurocities povezuje več kot 130 največjih evropskih mest in 40 partnerskih mest.

Podelili so tri enakovredne nagrade: za sodelovanje (prejel jo je britanski projekt Leeds2023, ki želi prek dejavnosti s področja kulture preobraziti mesto Leeds), za participacijo (prejel jo je finski Oulu: the CHAOS Challenge, projekt participatornega kulturnega proračuna) ter za inovativnost - slednja je pripadla ljubljanskemu RogLabu, ki je žirijo prepričal kot pilotni projekt za preobrazbo industrijske dediščine, ki s svojim delovanjem opolnomoča in povezuje akterje na področju kulture, kreativnosti in izobraževanja, spodbuja ustvarjalni preplet različnih disciplin in uporabo novih tehnologij ter omogoča souporabo javne infrastrukture in prenos znanj.

"Nagrada Eurocities je priznanje številnim ljudem, ki so sodelovali pri nastanku, razvoju in današnjem življenju RogLaba. RogLab je model povezovalne organizacije, ki poskuša odgovoriti na potrebe ustvarjalcev, ki se soočajo z izzivi globalizacije, digitalizacije in skokovitega tehnološkega razvoja. Je medisciplinarni prostor, kjer se v skupnih projektih lahko srečajo stripovski avtorji in elektroiženirji, modne kreatorke in gibalno ovirani novopečeni modni navdušenci, otroci in urbani planerji, kleklarice in milenijci."
— Meta Štular, vodja RogLaba

Novice

Arhiv

Začel se je teden digitalnih veščin

24.03.2020

Digitalno znanje, ki nam omogoča informiranje, komunikacijo ter reševanje različnih izzivov, potrebujemo vsi. Trenutne razmere to še dodatno potrjujejo. Zato se nam pridružite na Tednu digitalnih veščin med 23. in 29. marcem.

Svetovanje na daljavo in inovativne rešitve za boj proti koronavirusu

17.03.2020

V času, ko zaradi novega koronavirusa ostajamo doma, nastajajo nove pobude. V RogLabu so sedaj na voljo brezplačni spletni termini za svetovanje na daljavo za vse uporabnike in uporabnice, tudi tiste brez veljavne uporabnine. Nove rešitve z razpisom za inovacije, ki bi lahko pomagale pri zdravljenju, testiranju in spremljanju novega virusa, išče tudi Evropska komisija.

RogLab začasno zaprt

13.03.2020

Zaradi izbruha koronavirusa so do nadaljnjega ukinjeni odprti termini in odpovedani vsi dogodki. Ekipa RogLaba je za vsa vaša vprašanja na voljo na daljavo.