Roglabu nagrada za inovativnost

30.11.2018
Roglabu nagrada za inovativnost

Nagrado Eurocities vsako leto zaznamuje posebna tema, znotraj katere se pomerijo projekti. Letošnja je bila “ustvarjalna tekmovalna mesta”, ki gojijo tako kompetitivnost kot inkluzivnost in na ta način bogatijo vsakdan lokalnih skupnosti. Mreža Eurocities povezuje več kot 130 največjih evropskih mest in 40 partnerskih mest.

Podelili so tri enakovredne nagrade: za sodelovanje (prejel jo je britanski projekt Leeds2023, ki želi prek dejavnosti s področja kulture preobraziti mesto Leeds), za participacijo (prejel jo je finski Oulu: the CHAOS Challenge, projekt participatornega kulturnega proračuna) ter za inovativnost - slednja je pripadla ljubljanskemu RogLabu, ki je žirijo prepričal kot pilotni projekt za preobrazbo industrijske dediščine, ki s svojim delovanjem opolnomoča in povezuje akterje na področju kulture, kreativnosti in izobraževanja, spodbuja ustvarjalni preplet različnih disciplin in uporabo novih tehnologij ter omogoča souporabo javne infrastrukture in prenos znanj.

"Nagrada Eurocities je priznanje številnim ljudem, ki so sodelovali pri nastanku, razvoju in današnjem življenju RogLaba. RogLab je model povezovalne organizacije, ki poskuša odgovoriti na potrebe ustvarjalcev, ki se soočajo z izzivi globalizacije, digitalizacije in skokovitega tehnološkega razvoja. Je medisciplinarni prostor, kjer se v skupnih projektih lahko srečajo stripovski avtorji in elektroiženirji, modne kreatorke in gibalno ovirani novopečeni modni navdušenci, otroci in urbani planerji, kleklarice in milenijci."
— Meta Štular, vodja RogLaba

Novice

Arhiv

Iščemo kordinatorja_ko programa

10.01.2020

Vas zanima dinamično delo na stičišču kulturnega in kreativnega sektorja, izobraževanja in tehnologije? Si želite postati del simpatične ekipe in komaj čakate, da lahko pokažete svoje supermoči na področju organiziranja in komuniciranja? Potem je vaše mesto v RogLabu!

Živel strip! Živela Animacija! 20

02.01.2020

Združenje Vivacomix in revija Stripburger iz Ljubljane v okviru projekta ŽIVEL STRIP! ŽIVELA ANIMACIJA! 20 razpisujeta nagradni natečaj za strip in animacijo: med partnerji projekta je tudi RogLab.

Podari ustvarjalni čas v RogLabu!

01.12.2019

Si želiš svojim dragim letos podariti nekaj čisto posebnega? Podari jim ustvarjalni čas v RogLabu! Izbiraš lahko med usposabljanji in uporabnino za njihove najljubše stroje.