Zaključek projekta Take off! Take in!

08.07.2016
Zaključek projekta Take off! Take in!

Med 19. aprilom in 5. majem je bil RogLab ena od delovnih postojank mladih deklet in fantov iz Bavarske v okviru mednarodnega projekta mladinskih izmenjav Take off! Take in!, ki ga vodi Zavod Horus.

Projekt je namenjen opolnomočenju mladih za vstop v samostojno profesionalno življenje.V Sloveniji so pridobivali različna znanja, spoznavali lokalno kulturo in jezik ter urbano in naravno okolje.

V RogLabu so skozi niz delavnic spoznavali nove tehnologije in likovne tehnike pod mentorstvom striparja in lutkarja Andreja Štularja, animatorke ter vodje programa filmske vzgoje "Slon" Andreje Goetz in domačega »multitehničarja« Toma Pera. Skozi ustvarjalni proces so dekleta in fantje pridobili veščine skupinskega dela in soustvarjanja, katerega rezultat sta bila dva kratka animirana filma. Po enem mesecu skupinskega dela so bili udeleženci opremljen z znanji in izkušnjami, na podlagi katerih se bodo lažje odločili, na katerem področju so se želieli preizkusiti na enomesečni delovni praksi.


Projekt je sofinanciran iz Evropskega socialnega sklada prek nemškega zveznega ministrstva za delo in socialne zadeve za leta od 2015 do 2019.

V sodelovanju z Zavodom Horus in Andrejo Baškovč ter z revijo Stripburger

 

Novice

Arhiv

Začel se je teden digitalnih veščin

24.03.2020

Digitalno znanje, ki nam omogoča informiranje, komunikacijo ter reševanje različnih izzivov, potrebujemo vsi. Trenutne razmere to še dodatno potrjujejo. Zato se nam pridružite na Tednu digitalnih veščin med 23. in 29. marcem.

Svetovanje na daljavo in inovativne rešitve za boj proti koronavirusu

17.03.2020

V času, ko zaradi novega koronavirusa ostajamo doma, nastajajo nove pobude. V RogLabu so sedaj na voljo brezplačni spletni termini za svetovanje na daljavo za vse uporabnike in uporabnice, tudi tiste brez veljavne uporabnine. Nove rešitve z razpisom za inovacije, ki bi lahko pomagale pri zdravljenju, testiranju in spremljanju novega virusa, išče tudi Evropska komisija.

RogLab začasno zaprt

13.03.2020

Zaradi izbruha koronavirusa so do nadaljnjega ukinjeni odprti termini in odpovedani vsi dogodki. Ekipa RogLaba je za vsa vaša vprašanja na voljo na daljavo.