ROGLABOVE STORITVE

RogLab v svojem izdelovalnem laboratoriju ter v sodelovanju s partnerji uporabnikom omogoča samostojno in asistirano rabo različnih strojev ter jih za delo z njimi tudi usposablja; za mlajše, pa tudi odrasle ustvarjalce prireja delavnice.

Za udeležbo vseh usposabljanj, odprtih terminov in delavnic je potrebna predhodna rezervacija, cenik RogLabovih storitev najdete na povezavi. Vabimo vas, da spremljate prihajajoče dogodke

STORITVE ZA REGISTRIRANE UPORABNIKE

 

USPOSABLJANJE ZA SAMOSTOJNO RABO STROJEV IN PRAKSA

trajanje: 3 ure teoretskega usposabljanja (+ 2 uri asistiranega dela z mentorjem)

Urnik usposabljanj:
3D-tiskalnik: vsak 1. torek v mesecu
Laserski rezalni in gravirni stroj: vsak 2. torek v mesecu
CNC rezkalnik: vsak 3. torek v mesecu
3D-scanner: po dogovoru vsak 4. torek v mesecu
Digitalni vezilni stroj: po dogovoru vsak 4. torek v mesecu
Rezalnik folij in preša za majice: po dogovoru vsak 4. torek v mesecu

 

Vsak, ki želi samostojno uporabljati RogLabovo opremo, se mora najprej obvezno udeležiti usposabljanja. Usposabljanje vključuje tudi dve individualni uri dela z mentorjem, ki ga izkoristite, ko prvič rezervirate odprti termin oz. najkasneje v roku dveh mesecev po opravljenem usposabljanju. Usposabljanja praviloma potekajo ob torkih med 17. in 20. uro. Urnik teoretičnega dela usposabljanj za posamezne stroje najdete na povezavi.

ODPRTI TERMINI ZA SAMOSTOJNO IN ASISTIRANO DELO Z MENTORJEM

Urnik odprtih terminov:
Ponedeljek, četrtek in petek od 13.00 do 19.00 ure, ob
torki od 13:00 do 17:00 ure
srede od 13:00 do 20:00 ure.

 

Odprti termini - samostojno delo

trajanje:
Laserski rezalnik: 2 uri
3D-tiskalnik: 24 ur obratovanja stroja
CNC rezkalnik: 24 ur obratovanja stroja
3D-scanner: 2 uri
Rezalnik folije in toplotna preša: 2 uri
Vezilni stroj: 4 ure

Samostojna uporaba strojev je možna le s predhodno pridobljeno licenco, ki jo pridobite na usposabljanju in s poravnano uporabnino. Samostojna raba stroja, prvi pregled datoteke in manjši nasveti mentorja so vključeni v ceno uporabnine, v kolikor pa želite večji angažma mentorja (popravljanje datoteke, pošiljanje datoteke v tisk, individualno delo z mentorjem ipd) pa te storitve zaračunavamo po ceniku. Uporabnina ne vključuje stroškov materiala.

Odprti termini - asistirano delo z mentorjem
trajanje:
2 uri

Prvi dvourni termin asistiranega dela z mentorjem je brezplačen in ga morate izkoristiti ob prvi rezervaciji odprtega termina in najkasneje v dveh mesecih po opravljenem usposabljanju. Za vse nadaljnje termine asistiranega dela pa velja doplačilo k uporabnini, kot je navedeno v ceniku. Če stroja niste uporabljali več kot tri mesece, morate na svoje stroške ponovno opraviti individualno delo z mentorjem, razen če mentor ne presodi drugače.

STORITVE ZA NEREGISTRIRANE UPORABNIKE

 

TEČAJ PROGRAMA RHINOCEROS 3D
trajanje posamezne stopnje: 1: 4 x 3 ure, 2: 3 x 3 ure, 3: 3 x 3 ure

Samostojno delo s 3D-tiskalniki in CNC-rezkarjem zahteva znanje 3D-modeliranja. Na tečaju z mentorjem spoznate osnove dela s programom Rhinoceros. Tečaj traja 10 x po 3 ure in je razdeljen na tri stopnje (osnovno, nadaljevalno in napredno). Prijavite se lahko na posamezno stopnjo ali na vse tri. Do konca leta 2018 poteka brezplačni tečaj v okviru projekta FabLabNet. Od januarja 2018 za tečaj velja cenik.

 

SOBOTNICE - OTROŠKE USTVARJALNICE
trajanje: 3 ure

Sobotnice so brezplačni program delavnic za otroke in mladino, ki spodbuja ustvarjalno rabo tehnologij. Skozi delovni proces otroci spoznajo osnove tehnologij ter različnih umetniških in ustvarjalnih praks, na koncu pa svoj izdelek odnesejo domov. Namenjene so otrokom vseh triad OŠ. V RogLabu potekajo vsako tretjo soboto v mesecu, vabljeni pa tudi na Sobotnice v naših partnerskih organizacijah.

 

DELAVNICE ZA ODRASLE
trajanje: 3-4 ure

Ker ustvarjalnost z leti ne usiha, morda pa včasih zadrema, občasno organiziramo ustvarjalnice za odrasle, ki želijo v sebi prebuditi ustvarjalno žilico. Poleg tega za profesionalne ustvarjalke in ustvarjalce v sodelovanju s partnerskimi organizacijami izvajamo izobraževalne delavnice o raznih sodobnih izdelovalnih tehnologijah od prašnega tiska do nosljive elektronike ter izdelave kompozitnih materialov. Sledite našim objavam!

 

FABBOX - POTUJOČE DELAVNICE ZA ODRASLE IN OTROKE
trajanje: 3-4 ure

FabBox je mobilni RogLabov program, s katerim lahko nabor delavnic izvajamo tudi v prostorih vaše organizacije kjer koli v Sloveniji. Program FabBox se financira iz EU projekta FabLabNet in je za neprofitne organizacije brezplačen do porabe sredstev. Razpis za gostovanja z naborom delavnic bo objavljen oktobra 2018.

SODELOVANJE V ROGLABOVI SKUPNOSTI

 

RogLabovi uporabniki imajo najrazličnejša znanja, mi pa si želimo, da bi jih čim pogosteje delili z nami ter z drugimi uporabniki. Sodelujte pri gradnji RogLabove skupnosti in z asistiranjem na odprtih terminih, pomoči pri izvedbi delavnic ter s podporo na različnih dogodkih zbirajte RogLabove točke: zamenjate jih lahko za brezplačne storitve v RogLabu. Vprašajte mentorje o prostovoljstvu, oni pa bodo z vami presodili, kako in kdaj bi lahko sodelovali. Vrednotenje podpore pri dogodkih in asistiranja v RogLabu si oglejte v ceniku.

STORITVE ZA ZUNANJE NAROČNIKE

 

Storitve RogLaba pri izdelavi prototipov in izdelkov ter pri izvedbi delavnic za različne starostne skupine so na voljo tudi zunanjim naročnikom, tako posameznikom kot organizacijam. Oglejte si cenik oziroma nam pošljite povpraševanje!