Sveže

še en dan do odprtja roglaba

11.10.2012

12. oktobra 2012 na ljubljanskem Petkovškovem nabrežju, čisto blizu nekdanje tovarne Rog, odpira vrata RogLab – pilotni projekt za bodoči Center Rog.

Foto: Miran Kambič, oktober 2012

Foto: Miran Kambič, oktober 2012

 

RogLab je, kot pove že ime, prostor razvoja in preizkušanja vsebin in dejavnosti, ki so predvidene za bodoči Center Rog. V ospredju so torej ustvarjalci s področja arhitekture, oblikovanja in vizualnih umetnosti, medsebojno sodelovanje teh treh področij in njihovo povezovanje navzven (gospodarstvo, izobraževanje, znanost, okolje, prostor, …) tako lokalno kot mednarodno.

RogLab je prostor produciranja, izobraževanja in predstavljanja. V njem bo delovala tudi 3D-delavnica za hitro izdelavo prototipov, v kateri bodo lahko tako strokovnjaki in študenti omenjenih smeri kot vsi ostali zainteresirani svoje zamisli oblikovali v otipljivo realnost.

Program RogLaba bo zasnovan na sodelovanju z zasebnimi podjetji, nevladnimi organizacijami ter kulturnimi, raziskovalnimi in izobraževalnimi ustanovami. Prvi sodelavci bodo izbrani na  podlagi javnega poziva potencialnim programskim partnerjem. Vabljeni k dejavnemu sodelovanju, postanite partner RogLaba!

RogLab je pilotna naložba evropskega projekta Second Chance za bodoči Center Rog.