Sveže

samo za najstnike/najstnice - Izdelaj svoj logo!

izvaja Društvo oblikovalcev Slovenije

06.02.2013

Vabljeni na delavnico o vlogi znaka in simbola, na kateri boste osvojili osnove kakovostnega vizualnega znakovnega sistema v vsakdanjem okolju, si oblikovali svoj logo ter ga natisnili na majčko ali si izdelali priponko. V soboto, 23. 2., od 10.00 do 13.00 v RogLabu.


Simboli nas obkrožajo pravzaprav od samega začetka obstoja – človek je ustvaril prve jamske poslikave že v prazgodovini. Danes nas simboli spremljajo tako rekoč na vsakem koraku – prometni znaki, znamke globalnih korporacij, označevalne table nam posredujejo sporočila brez rabe besedila. Naše okolje je prepredeno s simboli, ki so večinoma znanilci celovitih grafičnih sistemov, t. i. vizualnih identitet. 

Prvi del delavnice je namenjen spoznavanju znaka, kakšen namen, vlogo, uporabo ima. V drugem delu delavnice se lotimo snovanja lastnega logotipa, ki ga na koncu natisnemo na majice, papir ali priponko.


Priprave in predhodno znanje:
Osnovno rokovanje s programom In-Design. S seboj imejte šeleshamer A4 (5 kosov), črna pisala različne debeline (tudi tuš in čopiče) ter majico, na katero želite natisniti svoj logo.

 

Informacije in prijave: urska.jurman@ljubljana.si
Delavnica je namenjena srednješolski mladini. Zaradi omejenega števila mest je potrebna predhodna prijava na podlagi izpolnjene prijavnice. Kotizacijo 5 eur lahko poravnate na delavnici. Prijave sprejemamo do četrtka, 21. 2.


Mentorici delavnice

Danijela Grgić, članica DOS, že 20 let deluje v okviru lastnega oblikovalskega studia in tesno sodeluje s SNG Dramo Ljubljano. Objavlja v strokovnih revijah in katalogih. Razstavlja na Sodobnem slovenskem grafičnem oblikovanju (razstava in katalog, 1999), 1. bienalu vidnih sporočil Slovenije (2003), pregledni razstavi DOS (2010). Leta 2012 vodi bienalno razstavo DOS Oblike. Kot soustanoviteljica in oblikovalka društva Lunagitana (2004) skrbi za širjenje flamenko kulture. Poleg oblikovanja in plesa jo še posebej zanima fotografija. Trenutno pripravlja samostojno razstavo Drama 20+.

 

Nataša Šušteršič Plotajs, članica DOS, samozaposlena v kulturi, delujoča na širokem področju oblikovanja vidnih sporočil. Sodeluje z raznoterimi naročniki. Oblikovanje dopolnjuje z avtorsko ilustracijo. Posebej jo zanima izraznost osebne sledi v grafičnem oblikovanju. Razstavlja na samostojnih in skupinskih razstavah. Med študijem vizualnih komunikacij na ALUO je bila z znakom izbrana na natečaju za celostno grafično podobo svetovnega kongresa industrijskih oblikovalcev (ICSID 17), ki jo je tudi izvajala. Med drugim je dobitnica študentske Prešernove nagrade UL in posebnega priznanja žirije ICOGRADA.