Sveže

Delavnica kolesarskih dodatkov

Izvaja Društvo oblikovalcev Slovenije

24.05.2013

 

Želite biti na kolesu bolj vidni, vam manjka priročna torbica ali pa bi svoje kolo le malce polepšali? Vabljeni na delavnico, v petek 24. maja, kjer bomo od 16:00 do 19:00, izdelovali nepogrešljive dodatke za kolesarski življenjski stil.

Foto: Nada Žgank

Foto: Nada Žgank

 

S pomočjo strojnega šivanja in vezenja ter preše za lepljenje folij se bomo lotili izdelave kolesarskih dodatkov. Vse materiale dobite na delavnici, če pa ste si za svoj izdelek že zamislili posebno blago, ga seveda lahko prinesete s sabo.

 

Predznanje ni potrebno.


Prijava in informacije: info@roglab.si
Delavnica je namenjena vsem generacijam. Zaradi omejenega števila mest je potrebna predhodna prijava na podlagi izpolnjene prijavnice do 23. maja. Kotizacijo v višini 5 eur lahko poravnate na delavnici.

 

Z delavnico se pridružujemo programu Kolesarskega festivala, ki poteka v Ljubljani od 24. - 26. maja.


Programsko opremo za vezilni stroj je delno sponzoriralo podjetje Singer Service d.o.o.


Mentorici:

Renata Bedene deluje na širokem področju oblikovanja tekstilji in oblačil. Diplomirala je na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani, smer Oblikovanje tekstilij in oblačil. Od leta 2001 samostojno deluje na področju tekstilnega oblikovanja, na katerega poizkuša prenesti likovna in ostala znanja ter zaznavanja povezati z različnimi vrstami materialov in postopkov. Nove tehnike, ki se pri tem rojevajo, združuje s sitotiskom, ročnim tkanjem, vezenjem, pletenjem, kolažiranjem. V septembru 2009 je za tapiserijo »Liberation of heart« prejela drugo nagrado na Petnajsti mednarodni razstavi-European Patchwork Meeting v Ste Marie-aux-Mines, Francija.


Vesna Štih, dipl. ing. oblikovanja tekstilij in oblačil, deluje samostojno na področjih oblikovanja tekstilij, tekstilne umetnosti in produktnega oblikovanja. Je soustanoviteljica blagovne znamke BelaBela. Za svoje delo je prejela številne nagrade, med drugimi kolekcijo oblačil »Belo mesto« na Mittelmoda Premio,  Gorica, Italija (1998); za krpanko »Prijatelji 2« na European patchwork meeting, Saint- Marie-aux- Mines, Francija (2001); za dobro oblikovalsko zasnovo košare »Bubble« na BIO 22, Ljubljana (2010); za skupinsko razstavo »Moč niti«, Wesserling, Francija (2010) idr.