Sveže

Moja desna noga

Izvaja Društvo oblikovalcev Slovenije

12.03.2013

 

Ali ste obrisali prah s koles? Vam je hlačnica to sezono že ušla v verigo? Vabljeni na delavnico, v četrtek 28. marca ob 16:00, kjer bomo izdelali gamašo za desno nogo, nepogrešljiv dodatek za kolesarski življenjski stil.

Foto: Miran Kambič

Foto: Miran Kambič

 

S pomočjo strojnega šivanja in vezenja ter preše za lepljenje folij se bomo lotili izdelave gamaš po vaši meri in okusu. Vse materiale dobite na delavnici, če pa ste si za svojo gamašo že zamislili posebno blago, ga seveda lahko prinesete s sabo.

 

Predznanje ni potrebno.


Prijava in informacije: info@roglab.si
Delavnica je namenjena vsem generacijam. Zaradi omejenega števila mest je potrebna predhodna prijava na podlagi izpolnjene prijavnice. Kotizacijo 10 eur lahko poravnate na delavnici.

Mentorici:

Renata Bedene deluje na širokem področju oblikovanja tekstilji in oblačil. Diplomirala je na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani, smer Oblikovanje tekstilij in oblačil. Od leta 2001 samostojno deluje na področju tekstilnega oblikovanja, na katerega poizkuša prenesti likovna in ostala znanja ter zaznavanja povezati z različnimi vrstami materialov in postopkov. Nove tehnike, ki se pri tem rojevajo, združuje s sitotiskom, ročnim tkanjem, vezenjem, pletenjem, kolažiranjem. V septembru 2009 je za tapiserijo »Liberation of heart« prejela drugo nagrado na Petnajsti mednarodni razstavi-European Patchwork Meeting v Ste Marie-aux-Mines, Francija.


Vesna Štih, dipl. ing. oblikovanja tekstilij in oblačil, deluje samostojno na področjih oblikovanja tekstilij, tekstilne umetnosti in produktnega oblikovanja. Je soustanoviteljica blagovne znamke BelaBela. Za svoje delo je prejela številne nagrade, med drugimi kolekcijo oblačil »Belo mesto« na Mittelmoda Premio,  Gorica, Italija (1998); za krpanko »Prijatelji 2« na European patchwork meeting, Saint- Marie-aux- Mines, Francija (2001); za dobro oblikovalsko zasnovo košare »Bubble« na BIO 22, Ljubljana (2010); za skupinsko razstavo »Moč niti«, Wesserling, Francija (2010) idr.