Sveže

Polst, filc, klobučevina - začetni tečaj polstenja

Izvaja Društvo oblikovalcev Slovenije

27.05.2013

V ponedeljek, 27. 5., toplo vabljeni ob 17:00 v RogLab na začetni tečaj polstenja, eno najstarejših tehnik tekstilne umetnosti. Seznanili se bomo s tradicionalnim, mokrim polstenjem: od materiala, potrebščin do same veščine.


Izdelali bomo kroglice, kačice, rožico ali podstavek za kozarec; iz kroglic in ostalih polizdelkov lahko ustvarimo nakit: prstane, uhane, broške, zapestnice, … Vse iz nepredene volne, s pomočjo vode in mila.

Začetni tečaj traja 3 ure in je primeren za obiskovalce od 3 leta starosti. Predznanje ni potrebno. Cena tečaja za otroke je 10 eur, za odrasle pa 15 eur. Vabljeni.

Prijava in informacije: info@renatabedene.com ali 031 70 55 84

O mentorici:
Renata Bedene deluje na širokem področju oblikovanja tekstilji in oblačil. Diplomirala je na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani, smer Oblikovanje tekstilij in oblačil. Od leta 2001 samostojno deluje na področju tekstilnega oblikovanja, na katerega poizkuša prenesti likovna in ostala znanja ter zaznavanja povezati z različnimi vrstami materialov in postopkov. Nove tehnike, ki se pri tem rojevajo, združuje s sitotiskom, ročnim tkanjem, vezenjem, pletenjem, kolažiranjem. V septembru 2009 je za tapiserijo »Liberation of heart« prejela drugo nagrado na Petnajsti mednarodni razstavi-European Patchwork Meeting v Ste Marie-aux-Mines, Francija.