Sveže

Brezplačno POSvetovanje s področja Intelektualne lastnine

organizira RCKE v sodelovanju z URSIL

27.11.2013

V okviru RogLabovih storitev nudimo tudi brezplačno osebno posvetovanje s področja intelektualne lastnine za potrebe kreativne industrije (znamke, modeli, avtorske pravice, ...). Svetovanje organizira Regionalni center kreativnih industrij (RCKE) v sodelovanju z Uradom RS za intelektualno lastnino (URSIL). Potrebna je prijava.

Foto: Nada Žgank

Foto: Nada Žgank


Izkušena ekipa strokovnjakov iz Urada RS za Intelektualno lastnino vam bo pomagala odgovoriti na vprašanja s področja intelektualne lastnine! Poznavanje pravic intelektualne lastnine (IL) vam omogoča:

 • Prosto delovanje na trgu: z zaščito blagovnih znamk, izumov, modelov in varovanjem avtorskih pravic, si zagotovite pravico izrabljanja IL in se izognete morebitnim tožbam tretjih strank.
   
 • Pravno zaščito pravic pred kopiranjem izdelkov/storitev in zlorabo poslovnih skrivnosti ter avtorskih pravic. Uveljavljanje pravic v primerih nezakonitih posegov vanje.
   
 • Dodatne prihodke pridobljene z licenciranjem, prodajo ali ostalimi transakcijami, povezanimi s pravicami intelektualne lastnine.
   
 • Grajenje močnih blagovnih znamk: zaščita in uporaba pravic IL ob uvedbi novih izdelkov na trg in za namen tržnega komuniciranja, povečanje ugleda in kot signal kredibilnosti
   
 • Pridobivanje financiranja in tveganega kapitala: zaščitene znamke, modele, patente lahko ovrednotite, uporabljate pri pogajanjih in za pridobivanju finančnih sredstev.

Prijave:

Na osebno svetovanje se naročite z izpolnjeno prijavnico, najkasneje 3 delovne dni pred svetovanjem na: martina.skocir@ljubljana.si.