Sveže

3D DIGITALNO MODELIRANJE: SKETCHUP - 1. stopnja

Organizira RogLab, Izvaja POTI-POTI.org

19.06.2014

V četrtek, 19. junija, od 16:00 do 20:00, poteka v RogLabu prva stopnja izobraževanja za hitro 3D modeliranje s Sketchupom, programsko opremo CAD-a (Computer aided design - računalniško podprtega oblikovanja). Vabljeni k prijavi!

Sketchup je programska oprema za 3D modeliranje, ki je zaradi intuitivnih orodij za gradnjo in transformacijo ter uporabniku prijaznega okolja idealen uvod v digitalno oblikovanje. Hkrati predstavlja izkušenim uporabnikom CAD-a zmogljivo orodje za izredno hitro 3D vizualizacijo in modeliranje.

Sketchup je med najbolj razširjenimi paketi 3D modeliranja, njegova številčna skupnost uporabnikov pa si zamisli in realizacije deli v 3D-skladiščih, izmenjuje si tudi izkušnje in tehnično pomoč.


Zelo dodelano različico programa si lahko brezplačno naložite na sketchupovi spletni strani.


Splošne informacije:

Cilj:
 spoznati in obvladati najpomembnejša orodja za 3D modeliranje, ki jih ponuja platforma Sketchup.
Predznanje in izkušnje: ni potrebno
Ciljna publika: arhitekti, oblikovalci (zlasti notranje opreme in industrijski oblikovalci), razvijalci iger, strojni inženirji, obrtniki, rokodelci in drugi ustvarjalci, ki vas zanima digitalno oblikovanje in želite spoznati CAD-ovo programsko opremo.
Delovni jezik: angleščina s slovensko govorečim asistentom.
Delovni material: vsak udeleženec mora imeti lastnen prenosni računalnik z najnovejšo različico sketchupa, priporočamo tudi miško s koleščkom.
Število udeležencev: 6-7. 
Posebna ponudba in ugodnosti: tisti, ki se vpišete na 1. in 2. stopnjo, ste upravičeni do brezplačne pomoči v okviru Odprtih terminov - pridobite mesečno članstvo v RogLabu.
Cena: 35,00 EUR

Informacije in prijave: 
- za prijavo prosimo izpolnite prijavni obrazec.
- za podrobnejše informacije pišite na info-slo@poti-poti.org, kličite na (+386)68 123 591 ali se oglasite na Odprtem terminu v RogLabu.

1. stopnja: osnove 3D modeliranja s programom Sketchup

Cilj: osvojiti osnovna orodja za 3D modeliranje s sketchupom, seznaniti se z vmesnikom in navigacijskim oknom, osvojiti izvoz datoteke za 3D tiskanje. Ob koncu tečaja boste znali oblikovati lastne izdelke in projekte. Pridobljeno znanje je zelo uporabno za nadaljnjo uporabo RogLabove opreme.


Vsebina tečaja:
1.1. Spoznavanje različnih CAD-ovih paketov in njihova uporaba
1.2. Sketchupov vmesnik
1.3. Pridobivanje datotek z interneta
1.4. Zabavna geometrija s CAD programsko opremo: zumiranje in navigacija po modelu
1.5. Osnove 3D modeliranja
1.6. Izvoz v datoteko *.stl