Sveže

B-TRACK-B: demonstracije ikt podprtih pristopov pri promociji kolesarjenja

V sodelovanju z Ljubljansko kolesarsko mrežo

23.05.2014

V petek, 23. maja, poteka v RogLabu delavnica B-track-B: Demonstracije IKT podprtih pristopov pri promociji kolesarjenja. Delavnica, ki jo bo vodil Henk Hendriks, strokovnjak za promocijo kolesarjenja pri Evropski kolesarski federaciji (ECF), poteka v okviru Kolesarskega festivala 2014 in je namenjena udeležencem seminarja.

Kolesarji pred parlamentom.

Kolesarji pred parlamentom.


V sklopu seminarja Kolesarstvo v slovenskih mestih: izzivi in priložnosti,  bo v petek, 23. 5. 2014, od 12:00 do 13:30, v RogLabu, potekala delavnica B-track-B: Demonstracije IKT podprtih pristopov pri promociji kolesarjenja.


Delavnico bo vodi Henk Hendriks, strokovnjak za promocijo kolesarjenja pri Evropski kolesarski federaciji (ECF). Na delavnici se boste lahko podrobno seznanili s »pametnimi« oz. naprednimi IKT podprtimi orodji za sledenje kolesarjem s pomočjo pametnih telefonov in radio-frekvenčnih identifikatorjev, ki so lahko mestom v pomoč tako pri načrtovanju kolesarskih povezav kot tudi pri promociji kolesarstva in motiviranju prebivalcev za uporabo kolesa kot prevoznega sredstva v mestu. V ta namen se jih uporablja skupaj z novimi socialnimi mediji in tako dosega tudi tiste ciljne skupine, ki se jih običajno ne doseže z običajnimi orodji socialnega marketinga.

Delavnice se bo mogoče udeležiti le ob predhodni prijavi na seminar.
Več lahko preberete tukaj.