Sveže

DESIGN (DIS)ABILITY

Mednarodni kreativni izziv: oblikovanje modnih dodatkov za gibalno ovirane

16.05.2014

Rok za oddajo idejnih predlogov je zaključen. Zahvaljujemo se vsem avtorjem, ki so oddali svoje predloge. V 2. krog je bilo sprejetih 5 predlogov (1 za rokavice, 1 za pelerino in 3 za kolenogrelnik), katerih avtorji so bili pozvani k oddaji fizičnega prototipa. Rezultati natečaja bodo objavljeni v sredini meseca julija. Izbranim avtorjem čestitamo!

RogLab v sodelovanju z YHD - Društvom za teorijo in kulturo hendikepa razpisuje DESIGN (DIS)ABILITY, mednarodni kreativni izziv, namenjen oblikovanju modnih dodatkov za gibalno ovirane, ki za gibanje uporabljajo voziček. Na trgu prevladujejo funkcionalni izdelki – v osnovi niso namenjeni gibalno oviranim ali pa so zasnovani kot medicinski pripomoček. Z natečajem torej ne iščemo niti medicinskega niti športnega pripomočka, temveč sodobno zasnovane, vizualno privlačne, moderne in uporabne modne dodatke, ki so funkcionalni in estetski hkrati.

Rok za prijavo: 16. 5. 2014
Odprt za: vse oblikovalce ali oblikovalske skupine
Nagrade: denarni nagradi za prvi dve najboljši rešitvi: 1000 EUR, 300 EUR; nagrada v materialu za tretjeuvrščeno rešitev: 200 EUR.

Nagrado v materialu podarja Svet metraže. Vsi nagrajenci prejmejo tudi Usposabljanje za samostojno rabo vezilnega stroja in članarino za RogLab.

Člani žirije: Sanja Grcić, Društvo SOTO; Špela Šubic, Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO); Klaudija Poropat, YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa; Tea Pristolič, RogLab; Nejc Stupan, RogLab.

Dodatne informacije: Razpisno dokumentacijo najdete tukaj. Vprašanja v zvezi z natečajem pošljite na e-naslov info@roglab.si do 23. 4. 2014. Odgovore bomo na RogLabovem spletišču objavili najkasneje 28. 4. 2014.

Handyburger (izrez naslovnice), posebna izdaja revije Striburger, nastale v sodelovanju z YHD. Avtor ilustracije: Jakob Klemenčič.

Handyburger (izrez naslovnice), posebna izdaja revije Striburger, nastale v sodelovanju z YHD. Avtor ilustracije: Jakob Klemenčič.