Sveže

Osnove kompozitnih struktur 2

Organizira RogLab, izvaja Aereform

02.10.2014

Vsa mesta so že zapolnjena. Na delavnico so prijavljeni tisti, ki so vplačali kotizacijo in od Aereform prejeli račun. Tisti, ki niste dobili mesta ste vabljeni, da po delavnici s Sašom Knezom in Janezom Cestnikom predebatirate o konkretnih kompozitnih projektih. 

V četrtek, 2. oktobra, vas med 17:00 in 20:00 ponovno vabimo na predavanje z delavnico Osnove kompozitnih struktur, kjer boste spoznali prednosti in slabosti karbona ter drugih kompozitov, izvedeli, kako bi kompozite lahko uporabili pri svojem delu, ter izdelali nosilec iz steklenih in ogljikovih vlaken. Delavnico bosta vodila Jure Pocrnjič in Janez Cestnik iz podjetja Aereform, pridružil pa se bo tudi Sašo Knez.  Vabljeni k prijavam! 

Praktični prikaz izdelave kompozitnega nosilca z junijske delavnice.

Praktični prikaz izdelave kompozitnega nosilca z junijske delavnice.


Kompozitne strukture srečujemo v vsakodnevnem življenju, saj je svet kompozitov izredno razvejan in raznolik. Čoln, ki pelje mimo nas, kadar smo na morju, ogrodje športnega kolesa in čelada kolesarja, ki drvi mimo nas, letalo, ki ga opazimo kadar pogledamo v zrak, dno na katerem stojimo, ko se tuširamo, vse to so predmeti iz kompozitnih struktur.

Predavanje z delavnico je namenjeno vsem radovednežem, ki bi želeli spoznati prednosti in slabosti kompozitov ter njihovo uporabnost, izdelovalcem, oblikovalcem, inženirjem, arhitektom in umetnikom. Predavanju bo sledil praktični del, kjer bomo na podlagi pridobljenega znanja izdelali nosilec iz ogljikovih in steklenih vlaken. Pri tem si ne bomo umazali le rok, zato priporočamo, da oblečete oblačila, ki vam jih ni žal.

Po končani delavnici boste imeli dober pregled in predstavo o tem, kaj kompoziti so in kako bi jih lahko konkretno uporabili pri svojem delu, z veseljem pa vam bomo pomagali tudi pri razvoju konkretnih idej za kompozitne izdelke.

Prijave in informacije:
Vse zainteresirane prosimo, da se pravočasno prijavite na naslov info@aereform.si, saj je število mest na delavnici omejeno. Prijave so možne do zapolnitve mest. Plačilo potrjuje prijavo.

Cena:
Cena delavnice je 12,20 EUR in vključuje material. Vse zainteresirane prosimo, da kotizacijo poravnate na TRR SI56 29000-0055575910, Unicredit Banka Slovenija BACXSI22 (SWIFT). Kot namen plačila navedete RogLab-delavnica2_Ime-Priimek.