Sveže

Mala šola mode s Sanjo Grcić

Otroška ustvarjalnica modnih dodatkov

12.04.2014

V soboto, 12. aprila, vas od 10:00 do 13:00 vabimo na otroško ustvarjalnico z modno oblikovalko Sanjo Grcić, kjer si bodo otroci lahko izdelali manjše modne dodatke: šal ali obroč za lase. Delavnica je namenjena najmlajšim ustvarjalcem od 6. leta dalje.

Mala šola mode je kraj, kjer otroci izvedo, kako in iz česa nastanejo oblačila ali modni dodatki – da smo ljudje tisti, ki naredimo obleke in da ne nastanejo v trgovinah, kjer jih zgolj kupimo. Trgovine tudi niso edini prostor, kjer lahko obleke dobimo; obleko lahko naročimo pri krojaču ali jo celo naredimo sami, zaradi česar jo imamo še raje. V tokratni delavnici bomo izbrali kose blaga iz ostankov in se spoznali z reciklažo, sestavljali bomo barve in kolaže v krojne pole ter izdelovali modne dodatke po izbiri: šal ali obroč za lase. Otroci se bodo naučili sestavljanja barvnih kombinacij, enostavnega krojenja in strojnega šivanja ter ročnih spretnosti, ki so potrebne pri šiviljskih opravilih.  Posebno je znati držati škarje in rezati naravnost, pri vsem ostalem vam pomagamo.

Prijava in informacije: info@roglab.si
Zaradi omejenega števila mest je potrebna predhodna prijava. Kotizacijo v višini 5,00 EUR za materialne stroške lahko poravnate na delavnici. Za prigrizek bo poskrbljeno.