Sveže

3-razsežnost: z visoko zmogljivim optičnim čitalcem do 3D tiska

Izvaja RPS

04.12.2014

Vsa mesta na delavnici so že zapolnjena.

V četrtek, 4. decembra, bo v RogLabu ob 18:00 potekala predstavitev digitalnega zajemanja oblike (skeniranja) z visoko zmogljivim 3D optičnim čitalcem Noomeo. Drugi del predstavitve, 3D-tisk s prašno tehnologijo, bo potekal 18. decembra, ob istem času, v delavnici podjetja RPS.
 

V prvem delu delavnice, ki bo potekala v RogLabu, bo podjetje RPS predstavilo delovanje visoko zmogljivega ročnega 3-razsežnostnega optičnega čitalca Noomeo. Prenosni 3D optični čitalec nove generacije z natančnostjo +/- 100 mikro metra je primeren za široko paleto dejavnosti. Uporabljajo ga tako v industriji in medicini kakor tudi na področju kulturne dediščine. Prav zaradi njegove preproste uporabe in natančnosti je izredno primeren za izdelavo duplikatov. Na delavnici bomo med udeleženkami in udeleženci z žrebom izbrali kandidata ter s 3-razsežnostnim optičnim čitalcem zajeli obliko njene ali njegove glave.

Drugi del predstavitve bo potekal 18. decembra, ob 18:00, v delavnici podjetja RPS na Gerbičevi ulici v Ljubljani, kjer bomo lahko spremljali tisk optično zajete oblike glave. Tisk bo potekal v tehnologiji 3D tiska s prašno metodo. Izžrebanec ali izžrebanka bo lahko natisnjeno skulpturo odnesel/a domov.

Prijave in informacije:
Sodelovanje na delavnici je brezplačno. Zaradi omejenega števila udeležencev je potrebna predhodna prijava. Izpolnjeno prijavnico pošljite na: maja.vute@mgml.si.

Ogled in priprava skeniranega artefakta za izdelavo duplikata. FOTO: arhiv podjetja RPS

Ogled in priprava skeniranega artefakta za izdelavo duplikata. FOTO: arhiv podjetja RPS