Sveže

avatarke - virtualni in realni prostori

V sodelovanju z RAMPA Laboratorijem

10.07.2015

Vsa mesta na delavnici so zasedena.

Iniciativa ČIPke v sodelovanju z RogLabom in Rampa Laboratorijem s Kersnikove pripravlja delavnico Avatarke – virtualni in realni prostori pod mentorskim vodstvom Tank Thunderbird, mednarodno priznane medijske umetnice. Udeleženke se bodo učile modulacije objektov in animacije v odprtokodnem programu Blender, postopkov 3D tiskanja in umestitve objektov v prostorsko postavitev.

Prizor iz instalacije z naslovom s.h.e., avtorice Nataše Teofilović.

Prizor iz instalacije z naslovom s.h.e., avtorice Nataše Teofilović.


Potek delavnice
Usposabljanju za 3D tiskalnik v RogLabu, kjer se bodo udeleženke udeležile uvodnega predavanja o uporabi 3D tiskalnika in pripravi datotek za izvedbo tiska, bo sledila petdnevna delavnica 3D modeliranja v odprtokodnem programu Blender, ki jo bo v RAMPA Laboratoriju vodila priznana mednarodna intermedijska umetnica Tank Thunderbird.

Poleg pridobivanja znanja za upravljanje s programom, se bodo udeleženke na vsebinskem nivoju z mentorico ukvarjale z vprašanjem identitete v odnosu do virtualnih prostorov in realnih fizičnih prostorov ter vprašanjem spola v virtualnem in fizičnem prostoru. Udeleženke bodo zasnovale lastno avatarko, ki jo bo možno prevesti v realni prostor, ter  zasnovale animirano video ozadje. V juliju si bodo udeleženke s 3D tiskalnikom ob pomoči tehnične ekipe RogLaba natisnile 3D avatarko, zatem v sodelovanju s fotografinjo Hano Jošić posnele studijske fotografije svojih avatark in zasnov animiranih ozadij.
Rezultati bodo predstavljeni na zaključni razstavi iniciative ČIPke v decembru 2015.


Informacije in prijave
Delavnica je brezplačna. Namenjena je ženskim udeleženkam in bo potekala v angleškem jeziku.
Zaradi omejenega števila mest je obvezna predhodna prijava preko spletnega obrazca. Svojo udeležbo boste udeleženke potrdile s kavcijo v višini 15,00 EUR, ki jih po končanih delavnici dobite nazaj. Kavcijo lahko prinesete vsak ponedeljek na redna čipkasta srečanja med 17. in 19. uro v Rampa Laboratorij na Kersnikovi 4 v Ljubljani.

E-naslov za vprašanja: platformacipke@gmail.com

Več informacij tudi na spletni strani iniciative ČIPke.

Lokaciji
RogLab, Petkovškovo nabrežje 67, Ljubljana | 23 junij od 16. do 18. ure, 29. junij - 10. julij po dogovoru
RAMPA Laboratorij, Kersnikova 4, Ljubljana | 24. do 28. junij, od 17. do 21. ure