Sveže

Mednarodna delavnica DESIGN (DIS)ABILITY

Izbrani udeleženci in udeleženke

25.02.2015

Na javni poziv za oblikovalce in oblikovalke ter inženirje in inženirke k udeležbi na mednarodni delavnici DESIGN (DIS)ABILITY, ki jo organizirata produkcijski center RogLab v Ljubljani in Open Style Lab s Tehnološkega inštituta v Massachusettsu (MIT), smo prejeli 28 kakovostnih prijav iz enajstih držav. V nadaljevanju z veseljem predstavljamo izbranih 10 udeležencev in udeleženk, ki bodo sodelovali z nami!
Delavnica, ki se bo osredotočala na modno oblikovanje, gibalno oviranost in asistenčno tehnologijo, bo v Ljubljani potekala od 30. marca do 3. aprila 2015.


Evrim Büyükaslan (TR)
Ima magisterij iz polimerne znanosti in tehnologije. Trenutno končuje doktorski študij iz tekstilnega inženirstva, kjer se osredotoča na 3D-skeniranje telesa ter predstavitev oblačil in blaga v virtualnem okolju. Prav tako dela kot mlada raziskovalka na oddelku za modno oblikovanje istanbulske univerze Bilgi. Doslej je delala za podjetji Hennes & Mauritz (H&M) in Li-Fung v Turčiji.

Hedvig af Ekenstam (SE/SI)
Hedvig se osredotoča na tekstilni material in trenutno dela kot oblikovalka ter razvojnica pri švedski znamki Hedra, kjer izdelujejo predvsem oblačila za starejše in ljudi s posebnimi potrebami. Leta 2008 je diplomirala iz industrijskega oblikovanja na univerzi Konstfack v Stockholmu na Švedskem.

Levi Goldman (ZDA)
Levi je doktorski kandidat na oddelku za komunikologijo Kalifornijske univerze v San Diegu. Njegovo raziskovalno delo vključuje oblikovanje, nosljivo tehnologijo, medicinsko oglaševanje in gibalno oviranost s poudarkom na oblikovanju s področja protetike in mehatronike.

Maria Mullane (VB)
Maria Mullane se je specializirala za oblikovanje izdelkov s platformo Task at Hand. Z delavnicami Co-Design Facilitation želi ugotoviti, kako družba gleda tako na fizično kot na kognitivno zmožnost in kako se ljudje sčasoma prilagajamo spremembam. Prav tako deluje kot predavateljica in tutorka na temo oblikovanja izdelkov na številnih šolah v Veliki Britaniji.

Magdalena Orasche (AT/NE)
Na Univerzi za uporabne umetnosti na Dunaju in na univerzi IADE v Lizboni je študirala industrijsko oblikovanje. Trenutno dela kot industrijska oblikovalka pri podjetju Aptar v Freyungu v Nemčiji. Zanima jo način izdelovanja nišnih izdelkov za posameznike, ki delajo v industrijskih panogah.

Andrius Pukys (LT)
Univerzitetni diplomirani inženir oblikovanja tekstilij, ki je diplomiral na Tehnološki univerzi v Kaunasu, trenutno dela v industriji proizvodnje oblačil. Zanimajo ga predvsem oblačila, ki so povezana s prostorsko mobilnostjo, identiteto in visoko specializirano uporabo oziroma oblačilnimi sistemi.

Maja Šimunović (HR)
Je diplomantka Fakultete za tekstilne tehnologije Univerze v Zagrebu. Kot oblikovalka in vodja oblikovalskega oddelka je delala za največje modne znamke v državi. Je soustanoviteljica modne znamke Roba in članica Hrvaškega oblikovalskega združenja.

Dejan Tašner (SI)
Dejan je inženir ortotike in protetike ter raziskovalec in podjetnik, ki je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani magistriral iz menedžmenta in ekonomike v zdravstvenem varstvu. Je direktor podjetja v Sloveniji, ki se ukvarja z ortopedskim inženirstvom. Je tudi strasten razvojnik izdelkov, ki se osredotočajo na uporabnika.

Jensin Elaine Wallace (ZDA)
Stičišče tehnologije in mode je skupni prostor, kjer se združita lepota in uporabnost. Jensin svojo kreativnost izraža pri oblikovanju in razvoju poskusnih tekstilij, kjer se tradicionalna obrt združi z novimi tehnologijami. Magistrirala je na Šoli za oblikovanje, umetnost, arhitekturo in prostor (School of Design, Art, Architecture and Planning – DAAP) Univerze v Cincinnatiju.

Petja Zorec (SI)
Modna oblikovalka, ki pozornost namenja zahtevam vsakdanjika in moškim oblačilom. Trenutno dela kot asistentka na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani ter ima tudi lastno znamko. Prejela je nagrado za prvo mesto na mednarodnem oblikovalskem tekmovanju RogLab DESIGN(DIS)ABILITY – oblikovanje modnih dodatkov za gibalno ovirane. Je članica združenja SQUAT.