Sveže

USTVARJALNICA: E-TEKSTILIJE ZA PUNCE - svetleča rokavica

Izvaja: Lavoslava Benčić (ČIPke)

17.10.2015

Si želiš opozoriti nase, poudariti svojo posebnost in navdušiti prijatelje? Ali te zanima svet tekstila in elektronike? Si upaš združiti oboje, oblikovati in izdelati modni dodatek - unikatno svetlečo rokavico?
 

V soboto, 17. oktobra, te med 10.00 in 14.00 uro vabimo na e-tekstilno delavnico z ustvarjalko Lavoslavo Benčić, članico iniciative ČIPke, ki deluje v produkciji partnerskega Rampa Laboratorija na Kersnikovi. Mentorica nas bo naučila postopkov, s katerimi bomo iz tekstilnih in elektronskih elementov izdelovale unikatne svetlobne rokavice. Te rokavice svetijo v temi v različnih barvah in so kot nalašč za prihajajočo sezono koncertov, zabav in praznovanj!
 

Ustvarjalnica je namenjena osnovnošolskim dekletom. Materiale in orodja dobite v RogLabu, če pa želite, lahko svoje rokavice prinesete s seboj. Izdelke udeleženke odnesejo domov. Znanja in spretnosti pridobljene na e-tekstilnih ustvarjalnicah se lahko nadgrajujejo. Predhodnih znanj ali spretnosti ne potrebujete, tista, ki pa jih pridobite na ustvarjalnici lahko kasneje še nadgrajujete na novih ČIPkastih ustvarjalnicah. 

Detajl rokavice z ledicami; Foto Lavoslava Benčić

Detajl rokavice z ledicami; Foto Lavoslava Benčić

 

Cilj: izdelati svetlečo rokavico
Dejavnosti: razlaga o osnovah vezja, testiranje prevodnih lastnostih tekstila in preje, prikaz delovanja LED diod s 3V virom energije in ogled stikal; pregled primerov e-modnih dodatkov; izdelovanje svetleče rokavice; fotografiranje izdelkov.
Pridobljena znanja: osnovno vezje, šivanje s prevodno prejo in šivanje prevodnega tekstila, delovanje stikal.
Pridobljene kompetence: udeleženka zna sestaviti osnovno vezje (vir energije, vir svetlobe in senzor), obvlada šivanje elementov vezja s prevodno prejo in šivanje prevodnega tekstila.
Starost: 8 – 15 let 
Trajanje: 4 ure 
Material: rokavice, filc, LED diode, 3V gumbne baterije, stikala, prevodni tekstil, prevodna preja, navadni sukanec, tenka pena, magneti.
Orodje: škarje, šivanka, klešče za rezanje žice in klešče za upogibanje žice, belo lepilo, multimeter, testne ploščice, jumperji, krokodilčki.
Predznanje: ni potrebno
Mentorica: Lavoslava Benčić
Prijava in informacije: delavnica@roglab.si . Zaradi omejenega števila mest je potrebna predhodna prijava. Plačilo potrjuje prijavo.

Cena in način plačila: kotizacijo v višini 5,00 EUR za materialne stroške lahko poravnate:
- na TRR SI56 0126 1600 0002 125, odprt pri UJP, do vključno četrtka 15. oktobra, s SKLICEM, ki ga prejmete ob poslani prijavi;
v RogLabu, na Odprtem terminu ob ponedeljkih in sredah, od 16. do 20. ure; v primeru prostih mest na dan dogodka.


Za prigrizek bo poskrbljeno.