Sveže

Take off! Take in! – usposabljanje za kreativne poklice

V sodelovanju z Zavodom Horus

05.05.2016

Med 19. aprilom in 5. majem je RogLab ena od delovnih postojank mladih deklet in fantov iz Bavarske. V okviru mednarodnega projekta mladinskih izmenjav Take off! Take in!, ki ga vodi Zavod Horus, v Sloveniji pridobivajo različna znanja, spoznavajo lokalno kulturo in jezik ter urbano in naravno okolje. Namen projekta je, da z raznolikimi dejavnostmi v novem okolju mladim pomagamo identificirati njihove resnične interese in jih podpremo pri pridobivanju novih spretnosti in znanj, s katerimi bodo bolj suvereno stopili v samostojno življenje.

Avtor: Andrej Štular

Avtor: Andrej Štular


V RogLabu skozi niz delavnic spoznavamo nove tehnologije in likovne tehnike pod mentorstvom striparja in lutkarja Andreja Štularja, animatorke ter vodje programa filmske vzgoje "Slon" Andreje Goetz in domačega »multitehničarja« Toma Pera. Skozi ustvarjalni proces dekleta in fantje pridobivajo veščine skupinskega dela in soustvarjanja, katerega rezultat bo kratki animirani film. Po enem mesecu skupinskega dela bo vsak udeleženec opremljen z znanji in izkušnjami, na podlagi katerih se bo lažje odločil, na katerem področju se želi preizkusiti na enomesečni delovni praksi.


Projekt je sofinanciran iz Evropskega socialnega sklada prek nemškega zveznega ministrstva za delo in socialne zadeve za leta od 2015 do 2019.


V sodelovanju z Zavodom Horus in Andrejo Baškovč ter z revijo Stripburger