Sveže

RogLab na Kulturnem bazarju 2017

IZVAJA ROGLAB

30.03.2017

RogLab letos ponovno sodeluje na Kulturnem bazarju, ki bo potekal 30. marca 2017 v Cankarjevem domu v Ljubljani. Enodnevna prireditev je namenjena strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju ter kulturi, študentom ter vsem, ki kulturno-umetnostno vzgojo vključujete v svojo delo. Hkrati so vrata Cankarjevega doma ves dan odprta tudi širši javnosti – otrokom in mladim ter vsem, ki jih zanimata kultura in kulturno-umetnostna vzgoja. 

V okviru PROGRAMA STROKOVNEGA USPOSABLJANJA, pripravljamo predstavitev izdelovalne delavnice RogLab in evropskega projekta FabLabNet, ki ga financira program INTERREG Srednja Evropa. Ključni fokus projekta je v sodelovanju z izobraževalnimi ustanovami razviti nove učne vsebine s področja digitalnih izdelovalnih tehnologij in jih v šolskem letu 2017/18 poskusno implementirati v izbranih šolahPridružite se nam med 10.30 in 11.30 v dvorani M2 Cankarjevega doma, da skupaj zasnujemo učne vsebine, ki bodo naše otroke in mladino pripravile na prihodnost!

V okviru PROGRAMA ZA OTROKE IN MLADINO bo na razstavnem prostoru intermedijskih umetnosti v drugem preddverju Cankarjevega doma od 9.00 do 17.00 potekala RogLabova izdelovalnica - Naredi si majčko!. Otroci bodo narisali njihove lastne motive, ki jih bodo s pomočjo mentorja digitalizirali in izrezali z rezalnikom folij. Nato bodo motiv s pomočjo toplotne preše prenesli na svojo majčko, ki jo prinesejo s seboj.
 

Prijava: 
Udeležba na Kulturnem bazarju je brezplačna, fo 15. marca pa je nujna predhodna e-prijava  za udeležbo na STROKOVNEM USPOSABLJANJU.