Sveže

Natečaj; Mesto za vse!

Iščemo nove načine reševanja urbanih izivov

31.07.2017

Prijavni rok podaljšan do 10.10. 2017!

Si pogosto zamišljate, kako bi bile nekatere stvari lahko bolje oblikovane, prijaznejše uporabnikom, hkrati pa okoljsko in družbeno odgovorne? Si želite preizkusiti svojo idejo, pa ne veste, kje začeti? Prijavite se na natečaj Mesto za vse! in nas navdušite s svojim projektom! Pomagali vam ga bomo razviti do funkcionalnega prototipa in še dlje.

RogLab in evropska mreža FabLabNet razpisujeta natečaj na področju produktnega in modnega oblikovanja ter arhitekture in umetnosti, katerega cilj je razširjati meje ustvarjalne rabe 3D tehnologij ter razvijati družbeno in okoljsko odgovorne izdelke, ki prispevajo h kvalitetnejšem življenju posameznikov in skupnosti. K sodelovanju vabimo vse, ki želite preizkusiti svoje ideje v inovativnem okolju evropske izdelovalniške mreže FabLabNet.

Ilustracija: David Krančan

Ilustracija: David Krančan

 


Predmet natečaja

Predmet natečaja je razvoj izdelkov, dodatkov, prostorskih intervencij in umetniških del, ki naslavljajo izzive današnje družbe in konkretne potrebe končnih uporabnikov in uporabnic. Veselimo se tako projektov, ki vključujejo pametne rešitve z elektroniko in novimi materiali, kot tudi tistih, ki za izboljšave obstoječega urbanega okolja predvidevajo tradicionalnejša orodja.

Končni uporabniki in uporabnice
Idejna rešitev mora izkazovati spoštovanje do uporabniške raznolikosti z vidikov  kulture,  ekonomskih zmožnosti, enakosti spolov, spolne usmerjenosti, gibalne, mentalne ali senzorne oviranosti in starosti.


Teme natečaja
- javni prostori / stavbe
- tekstilije, oblačila in dodatki

- ulično pohištvo
- urbano čebelarstvo

- urbana pridelava hrane

- mobilnost

- druge relevantne teme

Ključne besede
Oblikovanje za vse, skupnost, participacija, prilagodljivost, dostopnost, trajnost, reciklaža, popravljivost, obnovljivost virov, zdravje, odprtokodnost, vključujočnost, sobivanje.


Natečaj je odprt za:

Oblikovalce/ke, izdelovalce/ke, študente/ke, arhitekte/ke, umetnike/ce, inženirje/ke, samostojno ali v skupini, pa tudi za nevladne organizacije in podjetja.


Prijavni rok

10. 10. 2017 do poldne (podaljšan prijavni rok!)
 

Natečaj razpisuje

RogLab – Muzej in galerije mesta Ljubljane (MGML) v okviru evropskega projekta FabLabNet, ki ga financira program Interreg Srednja Evropa.


Partnerji natečaja
Zavod Kersnikova, Fakulteta za elektrotehniko UL; Naravoslovnotehniška fakulteta UL, RPS d.o.o., Fakulteta za Arhitekturo UL in Forum Ljubljana