Sveže

Živel strip! Živela animacija!

Delavnica za nagrajence in nagrajenke natečaja

22.04.2017

RogLab osmim nagrajencem natečaja omogoča izdelavo lastne stripovske majice na delavnici z avtorjem Davidom Krančanom, ki bo potekala v soboto, 22. aprila, med 10. in 13. uro.

Živel strip! Živela Animacija! je letni nagradni natečaj za strip in animacijo za učence in dijake iz Slovenije in Furlanije-Julijske krajine. Organizirata ga italijansko združenje Viva Comix in uredništvo revije Stripburger, ki jo izdaja Forum Ljubljana. Natečaj, katerega namen je spodbujanje stripovske ustvarjalnosti in branja, je v zadnjih letih posegel tudi na polje animiranega filma. Skozi natečaj vsako leto predstavijo slovenskega in italijanskega avtorja s področja stripa in/ali animacije. 

Letos je mlade ustvarjalke in ustvarjalce inspiriral album Fino kolo, ki ga je po zgodbi Manke Kremenšek Križman ustvarila Tanja Komadina. Iz italijanskih logov pa so organizatorji natečaja obudili spomin na pokojnega Piermaria Ciania, umetnika in kulturnega aktivista, ter njegov lik Stickerman. Udeleženci natečaja so lahko ustvarjali tudi po prosti temi.

Več o natečaju lahko preberete tukaj!

Avtor: Žiga Oštir

Avtor: Žiga Oštir