Sveže

RogLabove delavnice na Mini Maker Fairu

Delavnice za odrasle in otroke

26.05.2018

Mini Maker Faire, sejem izdelovalcev, izumiteljev, umetnikov in tehnoloških zanesenjakov, se bo v soboto 26. maja 2018 odvijal na ljubljanskem Trgu Republike. RogLab, eden od organizatorjev dogodka, vas vabi k udeležbi treh delavnic za odrasle in otroke.

 

Od 10h do 13h bomo izdelovali robotske žužke. Delavnica je namenjena mladim med 9 in 15 let, ki bodo spoznali osnove mehanike, elektronike in elektromehaničnih procesov, se naučili spajkati in vijačiti, izvedeli, kako delujeta motorček in električni tok. Vsak bo izrisal tudi svojega žužka in ga izrezal z laserskim rezalnikom. Število mest je omejeno, prijave sprejemamo tukaj.

 

Od 13h naprej bosta hkrati potekali delavnici laserskega rezanja in graviranja ter 3D-modeliranja in tiskanja za vse generacije. Na prvi boste z laserjem svoje risbe spremenili v lesene izdelke, na drugi pa se naučite modeliranja preprostih tridimenzionalnih oblik, ki jih boste nato s 3D-tiskalnikom spremenili v konkretne predmete. Predhodna prijava ni potrebna, a je število prostih mest omejeno, zato bo udeležba potekala po načelu “kdor prej pride, prej melje”.

 

Na dogodku se boste lahko pogovorili o tem, kaj vse vam ponuja RogLab.

 

Delavnice financira projekt FabLabNet iz programa Interreg Srednja Evropa.

 
Foto: Domen Pal

Foto: Domen Pal