Sveže

Sobotnica: Izdelovalnica risarskih robotkov

Izvaja Roglab

15.09.2018

Kaj, ko bi lahko napravili robotka, ki bi namesto tebe reševal domače naloge? Risati jih zagotovo znamo naučiti: pridruži se nam v soboto 15. septembra ob 10:00 na brezplačni ustvarjalnici risarskih robotkov!

Foto: Miha Fras

Foto: Miha Fras

 

Na delavnici bomo izdelali izdelali enostavnega trinogega robotka, ki ima namesto nožic pisala. Z vibracijami ga poganja motorček, da robotek brunda sem ter tja, za seboj pa pušča risarske sledi. Udeleženci se bodo spoznali z osnovami mehanike in elektronike ter elektromehaničnih procesov, pa tudi z delovanjem laserskega rezalnika, s pomočjo katerega bomo izdelali dele robotka. Posamezne delce bomo sestavili s spajkanjem in vijačenjem, dodali kabel in se spoznali s temelji elektronike ter z električnim tokom, ki poganja motorček.

 

Starost: od 9. do 12 leta

Trajanje: 3 ure

Predznanje: ni potrebno

Število udeležencev in udeleženk: 8

Cilj: izdelava risarskega robotka

Dejavnosti: risanje, oblikovanje, sestavljanje, spajkanje

Pridobljena znanja: osnove elektronike

Material: pleksi steklo, vijaki, električni kabli, papir, žice

Orodje: spajkalnik, izvijač

Mentorja:  Staš Vrenko in Tanja Gawish

 

 

Udeležba na delavnicah je brezplačna, a je zaradi omejenih mest za prijavo potrebna rezervacija. Opravite jo na spodnji povezavi: kliknite na okvirček na časovnici, kjer je prikazan termin Sobotnice. V spletni obrazec vnesite svoje kontaktne podatke in kliknite na "Rezerviram!".

 

Tečaj poteka v okviru "European School of Makers", ki je del projekta FabLabNet, sofinanciranega iz programa Interreg Srednja Evropa.