Sveže

SOBOTNICA: Igra čarobnih palic

IZVAJA ROGLAB V OKVIRU FESTIVALA BOBRI

19.01.2019

Vsa mesta so žal zasedena.

Si si kdaj želel_a imeti čisto pravo čarobno palico? Takšno, ki bo s preprostim zamahom spremenila barvo, ko zakličeš svoj urok? Pridruži se nam na izdelovalnici čarobnih palic ter ob igri, v kateri se boste čarodeji in čarodejke pomerili med seboj.

Foto: Nika Curk

Foto: Nika Curk

 

Z mojstri izdelovalništva boste izdelali svoje čarobne palice, na vrhu katerih bo sprva svetila zelena luč. Vanje boste vgradili vezje, ki bo nadziralo premike palice in ob sunku zasvetilo v rdeči barvi. Čarodeji in čarodejke se boste nato pomerili v igri lahnih nog in mirnih rok. Cilj igre je, da vaša palica čim dlje sveti zeleno, kar pa ni lahko! Pravila igre so takšna: vsak čarodej drži v roki svojo zeleno obarvano čarobno palico. Medtem poskuša obdržati mirno roko in telo ter spraviti iz ravnotežja druge čarodeje in čarodejke, da bi se jim zatresle hlače in roke, in bi s tem izgubili nadzor nad svojo palico. Zmaga tisti, čigar palica ostane zelena.

V procesu izdelave se bodo udeleženci spoznali z delovanjem pospeškomera in s preprostimi vezji. Za izdelavo paličice bodo uporabili laserski rezalnik ter pribor za spajkanje.

Starost: od 8 do 12
Trajanje: 3 ure
Predznanje: ni potrebno
Število udeležencev in udeleženk: 9
Cilj: izdelati odzivno palico
Dejavnosti: spajkanje, sestavljanje
Pridobljena znanja: Osnove elektronike in mehanike
Material: vezje, žice, led lučke
Orodje: spajkalnik, vroče lepilo
Mentorja: Tomo Per, Staš Vrenko
Cena: brezplačno