Sveže

Vprašalnik o aktivnem staranju in poziv k sodelovanju

20.12.2018

Ste stari čez sedemdeset let? Potem vas potrebujemo!

Želimo spodbuditi medgeneracijsko sodelovanje!
Želimo izboljšati okolje in vsakdanje predmete z enostavnimi oblikovalskimi rešitvami!
Iščemo sveže in inovativne poglede na aktivno staranje!I
Iščemo svetovalce in člane ter članice žirije!

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Ste stari čez sedemdeset let? Ali opažate, da vaš dom ne zadovolji vseh vaših potreb? Vam okolica v marsičem ne odgovarja? Obenem pa imate najbrž tudi ideje, kako to stanje izboljšati, kajne? Ali pa želite le opozoriti na nekatere pomanjkljivosti? No, če je temu tako, potem nam lahko pomagate! Mi pa, upamo, tudi vam.
 

V RogLabu, ljubljanskem kreativnem stičišču, ki deluje pod okriljem Muzeja in galerij mesta Ljubljane, namreč v sodelovanju s Centrom za kreativnost Slovenije pripravljamo mednarodni kreativni natečaj za oblikovalce in arhitekte, ki se želijo soočiti z izzivi staranja. 
 

To pomeni, da bomo z vašo pomočjo poskušali različna okolja napraviti bolj prijazna in vključujoča za vse ljudi, torej tudi za starejše osebe. S misljo na aktivno staranje se bomo zato lotili (pre)oblikovanja javnih prostorov, domov, oblačil in drugih vsakdanjih predmetov. 
 

Vabimo vas, da nam zaupate svoje izkušnje, kritike, občutke in ideje za izboljšave, ki bi jih lahko dosegli s tesnejšim sodelovanjem med starejšimi uporabniki na eni strani ter oblikovalci in arhitekti na drugi strani. Z odgovori na spodnja vprašanja nam boste pomagali definirati relevantne izzive za oblikovalce.
 

Projekt bo potekal med februarjem in oktobrom 2019. Osem najboljših idej oblikovalcev bomo v Roglabu uresničili in jih oktobra razstavili v Mestni hiši v Ljubljani.
 

Če ne želite pisati, nas lahko tudi pokličete na mobilno številko 031 313 558 (Meta Štular).