Lasersko graviranje na keramiko / Odrasli

O delavnici

Imate tudi vi doma krožnike in drugo keramiko, ki jo le še redko uporabljate ali so le ostanki starega servisa? Kot dragocen spomin še vedno hranite babičin krožnik, ki nikamor ne paše? Kaj pa kičasti porcelanasti pladenj, ki ste ga skrili na dno omare? Zakaj bi to posodje zavrgli, če jo lahko nadciklirate in ponovno uporabite kot dekoracijo ali pa darilo! 

Na delavnici si boste skupaj z mentorico Tanjo Lažetić ogledali načine graviranja, ki jih ponuja laserski rezalnik. Narisali boste poljubne motive, jih prenesli v vektorsko obliko in jih s pomočjo laserskega rezalnika vgravirali na svoje stare keramične krožnike. 

Vsak udeleženec oz. udeleženka naj s seboj prinese svoje kose keramike (priporočeno do 3 krožnike ali druge plitke keramike), ki jo želi gravirati. Omejitev višine keramičnega izdelka je 3 cm! 

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena vsem ljubiteljem in ljubiteljicam ponovne uporabe, nadcikliranja, uporabnih umetnosti in novih tehnologij. 

O mentorici

Tanja Lažetić je multidisciplinarna umetnica, ki se ukvarja s fotografijo, videom, keramiko, performansom in knjigami umetnika. Diplomirala je iz arhitekture na Univerzi v Ljubljani. Osvojila je vrsto nagrad, med drugim tretjo nagrado na mednarodnem trienalu keramike v Ljubljani (2015), bronasto nagrado na festivalu v Nanjingu na Kitajskem (2015) in priznanje Riharda Jakopiča (2017). V zadnjih desetih letih je Tanja Lažetić izdala več kot dvajset knjig umetnika. Njena knjiga Whore je bila predstavljena v Phaidonovi The Photobook: A History, Volume III.

Predznanje: ni potrebno
Število udeležencev: 8
Cilj: predstavitev možnosti obdelave keramike z laserjem
Dejavnosti: risanje, prenos fizičnega vzorca v vektorsko obliko, lasersko graviranje na keramiko
Pridobljena znanja: osnove laserskega graviranja 
Material: keramika
Orodja: pisalo, papir, računalnik, laserski rezalnik
Mentorji: Tanja Lažetić, Tomo Per
Trajanje: 4h

Pogoji PCT

Za udeležbo na usposabljanju morate obvezno imeti dokazilo o izpolnjevanju enega od pogojev PCT:

  • dokazilo o cepljenju zoper covid-19, 
  • dokazilo o negativnem rezultatu PCR- ali hitrega testa na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od 24 ur (od odvzema brisa), 
  • dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni (razen če zdravnik presodi drugače), vendar ni starejši od 6 mesecev,
  • potrdilo zdravnika, da ste preboleli covid-19.

Zaradi narave dela vse udeležence prosimo, da se držite medsebojne razdalje, nosite zaščitne maske ter si ob prihodu in odhodu razkužite roke (razkužilo bo na voljo na lokaciji).

Načini plačila

NAKAZILO
IBAN za nakazilo: SI56 0126 1600 0002 804
Ime in naslov prejemnika: Kreativno središče Center Rog, Trubarjeva 72, SI-1000 Ljubljana
Namen plačila: Ime Priimek (prijavljene osebe)
Sklic: 00 22-<datum termina>

PLAČILO Z GOTOVINO
V RogLabu (Petkovškovo nabrežje 67) ob delavnikih med 12:00 in 20:00 od ponedeljka do petka.

S plačilom tudi potrdite svojo prijavo. Ob plačilu na dan usposabljanja je cena 5 EUR višja.