Lokacija:

Kulturni Center Tobačna 001, Tobačna ulica 1, 1000 Ljubljana

Datum:

20.05.2021 / 16:00 - 20:00

Cena:

35 EUR (20 EUR*)

Prijavite se

Osnove kompozitnih materialov

Kompozitne strukture srečujemo v vsakodnevnem življenju, saj je svet kompozitov izredno razvejan in raznolik. Čoln, ki pelje mimo nas, kadar smo na morju, ogrodje športnega kolesa in čelada kolesarja, ki drvi mimo nas, letalo, ki ga opazimo kadar pogledamo v zrak, dno na katerem stojimo, ko se tuširamo, vse to so predmeti iz kompozitnih struktur.

Predavanje z delavnico je namenjeno vsem radovednežem, ki bi želeli spoznati prednosti in slabosti kompozitov ter njihovo uporabnost, izdelovalcem, oblikovalcem, inženirjem, arhitektom in umetnikom. Predavanju bo sledil praktični del, kjer bomo na podlagi pridobljenega znanja izdelali nosilec iz ogljikovih in steklenih vlaken. Pri tem si ne bomo umazali le rok, zato priporočamo, da oblečete oblačila, ki vam jih ni žal.

Po končani delavnici boste imeli dober pregled in predstavo o tem, kaj kompoziti so in kako bi jih lahko konkretno uporabili pri svojem delu, z veseljem pa vam bomo pomagali tudi pri razvoju konkretnih idej za kompozitne izdelke.

Delavnico bodo vodili strokovnjaki iz podjetja AFormX.

Vse udeležence vljudno prosimo, da pred začetkom praktičnega dela tečaja obiščejo spletni portal compohub.eu, opravite registracijo opravite tečaj A-B-C kompozitov v angleškem jeziku, kjer boste spoznali različne materiale, in poglavje o ročni laminaciji, ki je osnovna tehnika izdelave kompozitov. Uporaba portala je za udeležence brezplačna.

Zaradi veljavnih ukrepov za zajezitev koronavirusa je število mest omejeno, zato s prijavo pohitite.

 

Uporaba mask je obvezna in upoštevati je potrebno varnostno razdaljo 1,5 m. 

Ob prihodu je obvezno razkuževanje rok, razkužilo bo na voljo na lokaciji.

*cena za člane RogLaba

NAKAZILO

TRR: SI56 0126 1600 0002 125, BIC: BSLJSI2X
Ime in naslov prejemnika: Muzej in galerije mesta Ljubljane, Gosposka 15, SI-1000 Ljubljana
Namen plačila: Ime Priimek
Sklic: 905-<datum termina>

PLAČILO Z GOTOVINO ALI KARTICO
V RogLabu (Petkovškovo nabrežje 67) ob delavnikih med 12:00 in 20:00.

S plačilom tudi potrdite svojo prijavo.