Živel strip! Živela Animacija! 20

02.01.2020
Živel strip! Živela Animacija! 20
Avtor slike: Stripcore

Združenje Vivacomix in revija Stripburger iz Ljubljane v okviru projekta ŽIVEL STRIP! ŽIVELA ANIMACIJA! 20 razpisujeta nagradni natečaj za strip in animacijo. Natečaj podpirata Ministrstvo za kulturo, MOL − Oddelek za kulturo, partnerji projekta pa so revije Ciciban, Cicido in Pil, Društvo 2 koluta ter Društvo SLON, RogLab, Klub Marindolus Kranj in Trubarjeva hiša literature.

PRAVILNIK
Na natečaj se lahko prijavijo šolarji in dijaki iz Furlanije - Julijske krajine in iz Slovenije.
Natečaj je razdeljen v dve kategoriji:

  • strip,
  • animacija.

 

V navdih ponujamo ilustracije slovenske ilustratorke Maje Kastelic ter lik Jingle Robota italijanske avtorice Rosanne Murello (več na strani Stripburger).

1) Tema razpisa:

a) Maja Kastelic pri svojem ustvarjanju za osnovo pogosto izbere že obstoječe literarno delo. Izberite kratko pesem ali zgodbo slovenskega ali tujega avtorja in jo poustvarite v stripu!

b) V pesmi Milene Batič zajček sanja o zelnati glavi, mucek o pečeni piški, Tinček pa raziskuje zanimivosti vesolja. Kaj pa se je pripetilo v vaših najbolj nenavadnih sanjah? Kam ste odpotovali? Koga ste srečali? In kakšna je bila vrnitev?

c) Jingle Robot obožuje naravo in rad raziskuje njene skrite kotičke. Njegov izvenzemeljski prijatelj ga pogosto spremlja pri odkrivanju še neodkritih kotičkov narave. Kakšni so kraji, ki jih obiskujeta? So drugačni od resničnih?

d) Prosta tema.

2) Prijavljena dela so lahko:

a) stripovske zgodbe, narisane v poljubni tehniki (vključno z računalnikom), formata A3, poljubnega števila strani.

b) animacije v klasični ali računalniški tehniki.

3) Prijava:

Učenci in dijaki se lahko na razpis prijavijo samostojno ali v skupini, z mentorjem ali brez.

4) Oddaja del:

Dela morajo biti oddana po pošti skupaj z izpolnjeno prijavnico (za slovenske šolarje) na naslov: Stripburger/Forum Ljubljana, Metelkova 6, 1000 Ljubljana

5) Rok oddaje:

Dela morajo biti poslana po pošti do srede, 18. marca 2020.

6) Žirija v sestavi:

Maja Kastelic (avtorica), Paola Bristot (Vivacomix), Andreja Goetz (društvo Slon) in Katerina Mirović (Stripburger) se bo sestala 29. marca 2020 in izbrala nagrajence.

7) Nagrade:

STRIP:

Podelili bomo 3 glavne nagrade − 3 knjižne bone v vrednosti 100 evrov. Poleg glavnih nagrajencev bo žirija izbrala še 5 avtorjev, ki se bodo lahko v soboto, 18. aprila 2020, udeležili enodnevne delavnice izdelave stripovske majice v RogLabu v Ljubljani. Podelili bomo še posebno nagrado, 6-dnevno taborjenje Mini Gorindol na Kolpi v Gorenjcih pri Adlešičih (za eno osebo) julija ali avgusta. Točni termini bodo objavljeni spomladi 2020. Več o taborih je na: www.taborjenje.info. Nagrada je vredna 169 EUR, to vrednost pa je možno upoštevati tudi kot popust pri daljših terminih (14 ali 10 dni). Nagrade se ne da zamenjati za denar. Vsi udeleženci natečaja bodo za sodelovanje prejeli knjižno nagrado, mini strip. Vsa stripovska dela bomo tudi razstavili. Natečajniki v stripovski sekciji s prijavo dovoljujejo objavo svojih del.

ANIMACIJA:

Zmagovalcem v kategoriji animacije bomo podelili 4 nagrade. Prva nagrada je kupon v vrednosti 100 EUR. Druga nagrada je udeležba na delavnici animacije Slon in akreditacija za program Slon mednarodnega festivala animiranega filma Animateka. Tretja in četrta nagrada sta DVD z animacijami Slon in akreditacija za program Slon na mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka, ki bo potekal decembra 2020 v Ljubljani. Zmagovalna animacija bo na ogled tudi na Mednarodnem dnevu animiranega filma (27. 10. 2020) v Kinoteki in v programu Animakids festivala Piccolo Festival dell’Animazione (december 2020, Italija)

8) Razstava Živel strip! Živela animacija! 20:

bo prikazala stripe, ilustracije, grafike in risbe Maje Kastelic ter Rosanne Murello. V Ljubljani bo v Galeriji DLUL na Bregu 22 na ogled med 29. januarjem in 20. februarjem 2020 in v Pordenonu v studiovivacomix pa od 7. do 31 marca 2020.

9) Odprtje razstave stripov udeležencev natečaja

Otvoritev in podelitev nagrad bo v Ljubljani v petek, 10. aprila 2019, ob 17. uri, v Trubarjevi hiši literature, Stritarjeva ul. 7. Ob odprtju bo projekcija Animatekinega programa animiranih filmov Slon. Stripi bodo na ogled do 24. aprila 2020.

 

INFORMACIJE

Stripburger/Forum Ljubljana,
core@mail.ljudmila.org, 031 401556
www.ljudmila.org/stripcore/zivel_strip/

Novice

Arhiv

Izdelaj "brihtno" majčko na festivalu Indigo

28.08.2020

Med festivalom Indigo se bo na Trg francoske revolucije začasno priselil RogLabov mobilni laboratorij FabBox, poln izdelovalniških tehnologij, z brezplačno delavnico izdelave "brihtnih" majčk.

RogLabov poletni dopust

17.07.2020

RogLab bo med 18. julijem in 16. avgustom 2020 zaprt zaradi poletnih dopustov. Tiste, ki bi radi svoja znanja delili z našimi uporabniki, vabimo, da se v tem času prijavijo na RogLabov poziv za nove izobraževalne delavnice za odrasle. Odprt je tudi razpis platforme 3DP PAN EU, ki išče projekte, narejene s 3D-tiskalnikom.

Poziv za razvoj izobraževalnih delavnic za odrasle

01.07.2020

RogLabovi uporabniki želijo pridobiti nova znanja na področju inovativnih materialov in naprednih proizvodnih tehnologij, ki jih bodo lahko aplicirali v svojem poklicnem delu. Zato iščemo zunanje sodelavke in sodelavce, ki so pripravljeni deliti svoja znanja v obliki kratkih delavnic ali daljših tečajev.