Sodelovanje z MGLC in usposabljanje za grafično tehniko sitotisk

29.09.2020
Sodelovanje z MGLC in usposabljanje za grafično tehniko sitotisk

RogLab je zasnovan na tesno prepletenem sodelovanju s partnerji, s katerimi pripravljamo zanimive izobraževalne programe. Partner RogLaba je tudi MGLC - Mednarodni grafični likovni center, ki s svojimi tečaji uporabnike redno izobražuje na področju grafičnih tehnik. Njihovo usposabljanje za grafično tehniko sitotiska sedaj lahko rezervirate tudi v RogLabu.

Sitotisk, ki sodi med najbolj razširjene sodobne grafične načine za umetniško in industrijsko produkcijo, se kot tisk skozi propustne materiale močno razlikuje od preostalih grafičnih tehnik. Ima nekaj pomembnih prednosti: poleg hitrega tiska omogoča tudi tisk na najrazličnejše materiale. 

V RogLabu lahko sedaj rezervirate usposabljanje, na katerem boste spoznali celotni postopek sitotiska in si na terminu dela z mentorjem odtisnili želeni motiv v tej grafični tehniki. Usposabljanje poteka prvi ponedeljek v mesecu, ostali ponedeljki pa so rezervirani za triurno delo z mentorjem, ki ga rezervirate naknadno in koristite v roku dveh mesecev po končanem usposabljanju.

Usposabljanje poteka v organizaciji Mednarodnega grafičnega likovnega centera.

Novice

Arhiv

Nova pregledna brošura o razvoju Centra Rog

06.11.2020

Z veseljem predstavljamo novo brošuro, ki povzema izhodišča, metode in cilje razvoja Centra Rog, javnega kreativnega stičišča, ki ga v središču mesta načrtuje Mestna občina Ljubljana.

RogLab začasno zaprt za javnost

21.10.2020

V RogLabu do nadaljnjega ukinjamo odprte termine in odpovedujemo vse dogodke. V rednem delovnem času smo še vedno dostopni za vaša vprašanja. Članom in članicam omogočamo storitev brezplačnih razrezov in tiska po naročilu.

RogLab predstavlja nov program GraFEM

21.09.2020

RogLab v septembru 2020 predstavlja GraFEM, program namenjen spodbujanju ženske grafitarske in street art kulture. V okviru programa se bo prva predstavila slovenska umetnica Nez Pez.