Avatarke: virtualni in realni prostori

10.07.2015
Avatarke: virtualni in realni prostori

Iniciativa ČIPke je v sodelovanju z RogLabom in Rampa Laboratorijem s Kersnikove pripravila delavnico Avatarke – virtualni in realni prostori pod mentorskim vodstvom Tank Thunderbird, mednarodno priznane medijske umetnice. Udeleženke so se učile modulacije objektov in animacije v odprtokodnem programu Blender, postopkov 3D-tiskanja in umestitve objektov v prostorsko postavitev.

Potek delavnice

Usposabljanju za 3D-tiskalnik v RogLabu, kjer so se udeleženke udeležile uvodnega predavanja o uporabi 3D-tiskalnika in pripravi datotek za izvedbo tiska, je sledila petdnevna delavnica 3D-modeliranja v odprtokodnem programu Blender, ki jo je v RAMPA Laboratoriju vodila priznana mednarodna intermedijska umetnica Tank Thunderbird.

Poleg pridobivanja znanja za upravljanje s programom so se udeleženke na vsebinskem nivoju z mentorico ukvarjale z vprašanjem identitete v odnosu do virtualnih prostorov in realnih fizičnih prostorov ter vprašanjem spola v virtualnem in fizičnem prostoru. Udeleženke so zasnovale lastno avatarko ter zasnovale animirano video ozadje. Udeleženke so nato s 3D-tiskalnikom ob pomoči tehnične ekipe RogLaba natisnile 3D-avatarko, zatem v sodelovanju s fotografinjo Hano Jošić posnele studijske fotografije svojih avatark in zasnov animiranih ozadij.

Rezultati so bili predstavljeni na zaključni razstavi iniciative ČIPke v decembru 2015.

Novice

Arhiv

RogLabov poletni dopust

17.07.2020

RogLab bo med 18. julijem in 16. avgustom 2020 zaprt zaradi poletnih dopustov. Tiste, ki bi radi svoja znanja delili z našimi uporabniki, vabimo, da se v tem času prijavijo na RogLabov poziv za nove izobraževalne delavnice za odrasle. Odprt je tudi razpis platforme 3DP PAN EU, ki išče projekte, narejene s 3D-tiskalnikom.

Poziv za razvoj izobraževalnih delavnic za odrasle

01.07.2020

RogLabovi uporabniki želijo pridobiti nova znanja na področju inovativnih materialov in naprednih proizvodnih tehnologij, ki jih bodo lahko aplicirali v svojem poklicnem delu. Zato iščemo zunanje sodelavke in sodelavce, ki so pripravljeni deliti svoja znanja v obliki kratkih delavnic ali daljših tečajev.

RogLab ponovno odprt

30.04.2020

RogLab v maju zopet odpira svoja vrata. Ponovno se lahko udeležite usposabljanj ali rezervirate termine za uporabo strojev. V veljavi so ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa.