Avatarke: virtualni in realni prostori

10.07.2015
Avatarke: virtualni in realni prostori

Iniciativa ČIPke je v sodelovanju z RogLabom in Rampa Laboratorijem s Kersnikove pripravila delavnico Avatarke – virtualni in realni prostori pod mentorskim vodstvom Tank Thunderbird, mednarodno priznane medijske umetnice. Udeleženke so se učile modulacije objektov in animacije v odprtokodnem programu Blender, postopkov 3D-tiskanja in umestitve objektov v prostorsko postavitev.

Potek delavnice

Usposabljanju za 3D-tiskalnik v RogLabu, kjer so se udeleženke udeležile uvodnega predavanja o uporabi 3D-tiskalnika in pripravi datotek za izvedbo tiska, je sledila petdnevna delavnica 3D-modeliranja v odprtokodnem programu Blender, ki jo je v RAMPA Laboratoriju vodila priznana mednarodna intermedijska umetnica Tank Thunderbird.

Poleg pridobivanja znanja za upravljanje s programom so se udeleženke na vsebinskem nivoju z mentorico ukvarjale z vprašanjem identitete v odnosu do virtualnih prostorov in realnih fizičnih prostorov ter vprašanjem spola v virtualnem in fizičnem prostoru. Udeleženke so zasnovale lastno avatarko ter zasnovale animirano video ozadje. Udeleženke so nato s 3D-tiskalnikom ob pomoči tehnične ekipe RogLaba natisnile 3D-avatarko, zatem v sodelovanju s fotografinjo Hano Jošić posnele studijske fotografije svojih avatark in zasnov animiranih ozadij.

Rezultati so bili predstavljeni na zaključni razstavi iniciative ČIPke v decembru 2015.

Novice

Arhiv

Razvoj Centra Rog v polnem zagonu

20.09.2021

Z veseljem vam sporočamo, da prenova stavbe nekdanje tovarne Rog, katere odprtje je predvideno za leto 2023, poteka po začrtani časovnici.

Najavljamo tečaj: Trajnostni in inovativni biomateriali ter njihova uporaba

13.09.2021

Spoznajte, kako ohraniti svoje navade in pri tem ustvariti manj odpadkov! Lepo vas vabimo, da se udeležite delavnice Trajnostni in inovativni biomateriali ter njihova uporaba.

RogLab je se je vrnil iz dopusta

15.08.2021

RogLab odpira podopustniška vrata in vas vabimo, da nas obiščete med 12. in 20. uro, od ponedeljka do četrka. 

Ne želite zamuditi naših dogodkov?