Fablabnet Bigfest

18.05.2019
Fablabnet Bigfest
Avtor slike: David Krančan

Evropski projekt FabLabNet, katerega član je tudi RogLab, se v juniju 2019 po skoraj treh letih podpore lokalne ustvarjalnosti in inovativnosti ustvarjalcev vseh starosti ter spodbujanja snovanja družbenoodgovornih rešitev približuje svojemu zaključku z uradno vzpostavitvijo mreže srednjeevropskih izdelovalnih laboratorijev FabLabNet. Na sklepnem dogodku, ki bo potekal 18. in 19. maja v Trentu, bomo skupaj s partnerskimi laboratoriji načrtovali, kam vse nas mreža izdelovalnih laboratorijev popelje v prihodnosti!

Na zaključnem dogodku v Trentu v Italiji, kjer se nahaja MUSE lab, eden od partnerskih laboratorijev mreže FabLabNet, se bo RogLab v soboto, 18. maja, predstavil na konferenci “Fablabs and Communities” (Fablabi in skupnosti) s projekti, kot so Kreaton, Mesto za vse ter FabBox.

V soboto in nedeljo se lahko obiskovalci udeležijo vrste zanimivih delavnic in preizkusijo 3D-izdelovalniške stroje. RogLabova ekipa bo v nedeljo organizirala delavnico električnih žužkov: če vas pot zanese v Trento, vas prisrčno vabimo, da se nam pridružite pri raziskovanju vsega, kar lahko ponudijo izdelovalni laboratoriji!

Novice

Arhiv

RogLabov poletni dopust

17.07.2020

RogLab bo med 18. julijem in 16. avgustom 2020 zaprt zaradi poletnih dopustov. Tiste, ki bi radi svoja znanja delili z našimi uporabniki, vabimo, da se v tem času prijavijo na RogLabov poziv za nove izobraževalne delavnice za odrasle. Odprt je tudi razpis platforme 3DP PAN EU, ki išče projekte, narejene s 3D-tiskalnikom.

Poziv za razvoj izobraževalnih delavnic za odrasle

01.07.2020

RogLabovi uporabniki želijo pridobiti nova znanja na področju inovativnih materialov in naprednih proizvodnih tehnologij, ki jih bodo lahko aplicirali v svojem poklicnem delu. Zato iščemo zunanje sodelavke in sodelavce, ki so pripravljeni deliti svoja znanja v obliki kratkih delavnic ali daljših tečajev.

RogLab ponovno odprt

30.04.2020

RogLab v maju zopet odpira svoja vrata. Ponovno se lahko udeležite usposabljanj ali rezervirate termine za uporabo strojev. V veljavi so ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa.