GraFEM predstavlja Vixen aka Pony, prvo slovensko grafitarko, ki se je lotila vlakov

04.10.2021
GraFEM predstavlja Vixen aka Pony, prvo slovensko grafitarko, ki se je lotila vlakov

Serijo zgodb o grafitarkah za GraFEM blog nadaljujemo z legendarno ustvarjalko! Vixen z ulic poznajo vsi, ki so na zidovih kdaj videli zelenega debelušnega ptiča ali roza ponija zaobljenih oblik. Z grafitanjem je, kot pravi, začela pozno. Prvič je risala pri dvajsetih, v tandemu z Ovco pa pod imenom Pony Mafia crew zaznamovala mnoga slovenska in tuja mesta. Je prva slovenska grafitarka, ki je risala po vlakih. Ko je začela svojo pot, ni poznala nobene druge grafitarke, zato se je veliko učila sama. Grafitanje ji je dalo samozavest, naučilo pa jo je tudi vztrajnosti in discipline. Njeno zanimivo in navdihujočo zgodbo si lahko preberete tukaj: Vixen aka Pony, prva slovenska grafitarka, ki se je lotila vlakov.

 

Besedilo in naslovna fotografija: Mankica Kranjec

Blog GraFEM nastaja v koprodukciji z Zavodom Urbana Vrana

Novice

Arhiv

Najavljamo delavnico za odrasle: Plantoïdori – robotska origami lučka

25.10.2021

Toplo vas vabimo, da se udeležite delavnice Plantoïdori, kjer si boste izdelali biomimetično origami lučko, ki se odziva na vašo bližino!

Proizvodni labi Centra Rog dobivajo konkretno obliko!

12.10.2021

V Centru Rog v sodelovanju s strokovnjaki iz partnerskih organizacij pospešeno načrtujemo opremo skupnih proizvodnih laboratorijev, ki se bodo raztezali čez 1000 m2 površin novega kreativnega središča.

Preverba proizvodnih laboratorijev Centra Rog

21.09.2021

Pozivamo ustvarjalce, tehnologe in tehnike z izkušnjami v sodobnih proizvodnih procesih k sodelovanju pri preverbi načrtov za proizvodne laboratorije novega Centra Rog - našega skupnega kreativnega središča!

Ne želite zamuditi naših dogodkov?