Nova pregledna brošura o razvoju Centra Rog

06.11.2020
Nova pregledna brošura o razvoju Centra Rog
Avtor slike: Mestna občina Ljubljana

Z veseljem predstavljamo novo brošuro, ki povzema izhodišča, metode in cilje razvoja Centra Rog, javnega kreativnega stičišča, ki ga v središču mesta načrtuje Mestna občina Ljubljana.

Razvojna zgodba Centra Rog je dinamična in dolga, inovativna in kompleksna, konstruktivna in konfliktna. A obenem v Sloveniji edinstvena, saj v zgodovini razvoja kulturnih institucij predstavlja prvi primer izrazito participatornega načrtovanja velike javne investicije. Pomembno orodje participatornega načrtovanja je RogLab, ob Ljubljanici delujoči izdelovalni laboratorij in pilotni projekt za bodoči Center Rog.

V proces nastajanja novega Centra Rog je bilo skozi raziskave, fokusne skupine in preizkušanje prototipnih programov od leta 2010 vključenih več kot 6000 zgodnjih uporabnikov in deležnikov.

Center Rog bo s sodobno infrastrukturo, znanjem in mednarodnimi povezavami ponujal ustvarjalcem in ustvarjalkam, meščanom in meščankam, organizacijam in podjetjem ustvarjalno podporno okolje za razvoj družbenokoristnih projektov, ki bodo inovativno odgovarjali na izzive 21. stoletja.

Pandemija je razkrila številne družbene in okoljske nepravičnosti in nas utrdila v prepričanju, da jih lahko na dolgi rok odpravimo le s sistematičnim investiranjem v pravične življenske pogoje za vse in v trajnostne okoljske rešitve. In prav tovrstna investicija je bodoči Center Rog.

Vabljeni k branju brošure o Centru Rog v PDF formatu na tej povezavi.

Novice

Arhiv

RogLab začasno zaprt za javnost

21.10.2020

V RogLabu do nadaljnjega ukinjamo odprte termine in odpovedujemo vse dogodke. V rednem delovnem času smo še vedno dostopni za vaša vprašanja. Članom in članicam omogočamo storitev brezplačnih razrezov in tiska po naročilu.

Sodelovanje z MGLC in usposabljanje za grafično tehniko sitotisk

29.09.2020

Sedaj lahko v RogLabu rezervirate tudi usposabljanje za grafično tehniko sitotiska, ki ga organizira MGLC - Mednarodni grafični likovni center.

RogLab predstavlja nov program GraFEM

21.09.2020

RogLab v septembru 2020 predstavlja GraFEM, program namenjen spodbujanju ženske grafitarske in street art kulture. V okviru programa se bo prva predstavila slovenska umetnica Nez Pez.