Arhitekturna delavnica Oblika - volumen - detajl

07.11.2014
Arhitekturna delavnica Oblika - volumen - detajl

V novembru 2017 je v okviru Seminarja Jurij Sadar v sodelovanju z New York City College of Technology - CUNY, Fakulteto za arhitekturo UL ter RogLabom potekala mednarodna delavnica Oblika - volumen - detajl pod vodstvom profesorja Josepha Vidicha.

Poznavalci 3D-digitalnega modeliranja so v okviru arhitekturne delavnice z uporabo tradicionalnih in digitalno podprtih načinov iskanja arhitekturnih rešitev spoznali posebnosti parametričnega detajla, tektoniko gradiva in možnosti množinskega prilagajanja z uporabo digitalno podprtega (CNC) izdelovanja.

O mentorjih

Jurij Sadar je docent na Fakulteti za Arhitekturo v Ljubljani. Leta 1996 je skupaj z Boštjanom Vuga ustanovil arhitekturni biro SADAR+VUGA, ki se je osredotočal na odprto, inovativno in integralno arhitekturno oblikovanje in urbanizem. Jurij Sadar je predaval na številnih arhitekturnih šolah, konferencah in simpozijih po Sloveniji in v tujini, za svoje delo je prejel številne nagrade.

Joseph Vidich je arhitekturni oblikovalec, izdelovalec in predavatelj. Živi v New Yorku, kjer kot izredni profesor predava na oddelku za arhitekturne tehnologije v City College of Technology.

Novice

Arhiv

RogLabov poletni dopust

17.07.2020

RogLab bo med 18. julijem in 16. avgustom 2020 zaprt zaradi poletnih dopustov. Tiste, ki bi radi svoja znanja delili z našimi uporabniki, vabimo, da se v tem času prijavijo na RogLabov poziv za nove izobraževalne delavnice za odrasle. Odprt je tudi razpis platforme 3DP PAN EU, ki išče projekte, narejene s 3D-tiskalnikom.

Poziv za razvoj izobraževalnih delavnic za odrasle

01.07.2020

RogLabovi uporabniki želijo pridobiti nova znanja na področju inovativnih materialov in naprednih proizvodnih tehnologij, ki jih bodo lahko aplicirali v svojem poklicnem delu. Zato iščemo zunanje sodelavke in sodelavce, ki so pripravljeni deliti svoja znanja v obliki kratkih delavnic ali daljših tečajev.

RogLab ponovno odprt

30.04.2020

RogLab v maju zopet odpira svoja vrata. Ponovno se lahko udeležite usposabljanj ali rezervirate termine za uporabo strojev. V veljavi so ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa.