Proizvodni labi Centra Rog dobivajo konkretno obliko!

12.10.2021
Proizvodni labi Centra Rog dobivajo konkretno obliko!

Osnutke načrtov ter popise strojne opreme proizvodnih laboratorijev Centra Rog, ki smo jih izdelali s projektno ekipo 13 ekspertov in ekspertk, intenzivno preverjamo s skupino 39 deležnikov: ustvarjalcev, producentov, tehnologov, ljubiteljev in mentorjev vseh spolov in generacij. V projekt so vnesli različne poglede, potrebe in zadržke, na podlagi katerih smo načrte in vsebine proizvodnih prostorov še izpilili!

Roko na srce, planiranje sodobnih proizvodnih prostorov v stavbi, ki je spomeniško zaščitena, ni lahko, saj je treba vsebine prilagajati arhitekturi zgradbe. Po drugi strani pa je stavba nekdanje tovarne Rog, v kateri je proizvodnja v svojih različnih manifestacijah skoraj nepretrgoma potekal vse od leta 1900, prav zaradi svoje preteklosti poseben prostor. Tu se plastijo različne zgodovine – od skoraj stoletne industrijske dejavnosti in delavstva, do post-tovarniških časov umetnosti, aktivizma, socialnih inicijativ in kreative.

Novi Center Rog bo ponujal skupne proizvodne laboratorije na kar 1000 m2, poleg tega pa tudi skupino specializiranih tehnologov, ki vas bodo podprli pri realizaciji vaših najbolj ambicioznih pa tudi najbolj običajnih idej. Komaj čakamo, da začnemo in se iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste prispevali svoja znanja in izkušnje na preveritvenih delavnicah.

Novice

Arhiv

PRESTAVLJENO: delavnica za odrasle - Plantoïdori

10.11.2021

Toplo vas vabimo, da se udeležite delavnice Plantoïdori, kjer si boste izdelali biomimetično origami lučko, ki se odziva na vašo bližino!

Vprašalnik knjižnica Center Rog

28.10.2021

Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik, s katerim zbiramo predloge za nabor specializiranega gradiva za enoto Mestne knjižnice Ljubljana, ki se bo nahajala v novem Kreativnem središču Center Rog. 

Vabilo na dogodek: Kreativni nomadi - priložnosti in izzivi

27.10.2021

Vabimo vas na dogodek Kreativni nomadi - priložnosti in izzivi, ki bo v okviru Digitalnega novembra, meseca digitalnih kultur. Govorili bomo o mobilnosti izdelovalcev in o tem, zakaj so pomembni za kreativni ekosistem, kakšen je njihov prispevek k skupnostim ter zakaj in kako jih podpreti. 

Ne želite zamuditi naših dogodkov?