Rezidenčni program za mlade na Portugalskem

07.03.2021
Rezidenčni program za mlade na Portugalskem

Te zanimajo ustvarjalni in tehnični vidiki reciklaže plastike?

"Dragocena plastika" je poziv k akciji, ki mlade spodbuja k ukrepanju glede njihovih temeljnih okoljskih pravic, ki so trenutno ogrožene.

Kreativno stičišče Buinho na jugu Portugalske vabi, da se pridružiš desetmesečni rezidenci, kjer boš pod vodstvom izkušenih mentorjev spoznaval/a procese reciklaže in principe trajnostnega oblikovanja s pomočjo reciklirane plastike.

Organizatorji krijejo potne stroške, stroške bivanja in hrane ter simbolno žepnino.
Za več informacij si poglej tale dokument, kjer je vse podrobno predstavljeno.

K prijavi in sodelovanju vabijo slovenske udeležence. Rok za prijavo je 26. marec 2021!

Kreativno stičišče Buinho je partner RogLaba v pilotnem projektu mreže VULCA, ki je namenjen razvoju rezidenčnih programv evropskih FabLabov.

Novice

Arhiv

Najavljamo tečaj: Tiskanje s termokromnimi barvili

07.06.2021

Termokromna barvila, so barvila, odzivna na spremembo temperature. Pod vplivom povišane temperature prehajajo termokromna barvila iz obarvanega v brezbarvno stanje ali obratno.

MOL ustanovila javni zavod Kreativno središče Center Rog

01.06.2021

Tovarna Rog, simbol kultnih rogovih koles, je najpomembnejša industrijska kulturna dediščina 20. stoletja v Ljubljani. S projektom prenove, ki se začenja letos in bo zaključen do konca prihodnjega leta, bo mesto Ljubljana ohranilo stavbo tovarne v njeni prvotni funkciji.

GraFEM predstavlja: Uporniška ulična umetnost aktivistk Osvobodilne Fronte (drugi del)

16.05.2021

Drugi del izdaje bloga GraFEM, ki pripoveduje o ženskih aktivistkah in grafitarskih protestih v času OF in boja proti okupatorju.