Svetovanje na daljavo in inovativne rešitve za boj proti koronavirusu

17.03.2020
Svetovanje na daljavo in inovativne rešitve za boj proti koronavirusu

V času, ko zaradi novega koronavirusa ostajamo doma, nastajajo nove pobude. V RogLabu so sedaj na voljo brezplačni spletni termini za svetovanje na daljavo za vse uporabnike in uporabnice, tudi tiste brez veljavne uporabnine. Nove rešitve z razpisom za inovacije, ki bi lahko pomagale pri zdravljenju, testiranju in spremljanju novega virusa, išče tudi Evropska komisija. 

SVETOVANJE NA DALJAVO

Čas, ki ga moramo v trenutnih okoliščinah preživeti doma, lahko dobro izkoristimo za učenje. Zato je sedaj morda prišel trenutek, da se naučite novega programa za 3D modeliranje. Da pri tem ne boste prepuščeni sami sebi, smo v RogLabu za vas odprli posebne spletne termine, kjer vam bodo na voljo naši mentorji Tomo, Zelim in Staš.

Spletni termini za svetovanje na daljavo so na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 16. in 20. uro, namenjeni pa so vsem, ki imajo vprašanja povezana s 3D modeliranjem v programu Autodesk Fusion 360, 3D tiskom in CNC rezkanjem. 

Na pogovor vabljeni tudi vsi, ki imate doma 3D tiskalnike in imate težave z nastavitvami ali izdelki, ki niso natisnjeni tako, kot bi želeli, ali pa ste končno našli čas, da spajkate svoje prvo tiskano vezje in se vam je kje zalomilo.

Svetovanje je brezplačno za vse in je primerno za odrasle in otroke.

Termine lahko rezervirate tukaj.

ZAMRZNJENE UPORABNINE

Vsem članom z aktivnimi uporabninami bomo le te zamrznili za čas zaprtja RogLaba od vključno 13. marca 2020 naprej.

RAZPIS EVROPSKE UNIJE ZA INOVATIVNE REŠITVE ZA BOJ PROTI KORONAVIRUSU

Evropska komisija je objavila poziv za inovativne tehnologije in inovacije, ki bi lahko pomagale pri zdravljenju, testiranju, spremljanju in nekaterih drugih vidikih izbruha novega koronavirusa. Razpis je odprt za novoustanovljena, mala in srednje velika podjetja.

Rok za prijave je 18. marec 2020.

Več o razpisu lahko preberete tukaj

Evropska komisija sicer že podpira številna novoustanovljena in mala ter srednja podjetja, ki so jim bila sredstva dodeljena v preteklih krogih razpisa. Takšni projekti so:

  • Projekt EpiShuttle, ki se posveča specializiranim enotam za izolacijo in prevoz ljudi z nalezljivimi boleznimi.
  • Projekt mTAP, ki se ukvarja s filtrirnimi tehnologijami.

Vsem želimo, da čas, ki ga preživljamo doma, izkoristimo kar najbolj kreativno, ter prek spleta ostanemo v stiku s skupnostjo, prijatelji in ustvarjalci. 

Ekipa RogLaba

Novice

Arhiv

Razvoj Centra Rog v polnem zagonu

20.09.2021

Z veseljem vam sporočamo, da prenova stavbe nekdanje tovarne Rog, katere odprtje je predvideno za leto 2023, poteka po začrtani časovnici.

Najavljamo tečaj: Trajnostni in inovativni biomateriali ter njihova uporaba

13.09.2021

Spoznajte, kako ohraniti svoje navade in pri tem ustvariti manj odpadkov! Lepo vas vabimo, da se udeležite delavnice Trajnostni in inovativni biomateriali ter njihova uporaba.

RogLab je se je vrnil iz dopusta

15.08.2021

RogLab odpira podopustniška vrata in vas vabimo, da nas obiščete med 12. in 20. uro, od ponedeljka do četrka. 

Ne želite zamuditi naših dogodkov?