Svetovanje na daljavo in inovativne rešitve za boj proti koronavirusu

17.03.2020
Svetovanje na daljavo in inovativne rešitve za boj proti koronavirusu

V času, ko zaradi novega koronavirusa ostajamo doma, nastajajo nove pobude. V RogLabu so sedaj na voljo brezplačni spletni termini za svetovanje na daljavo za vse uporabnike in uporabnice, tudi tiste brez veljavne uporabnine. Nove rešitve z razpisom za inovacije, ki bi lahko pomagale pri zdravljenju, testiranju in spremljanju novega virusa, išče tudi Evropska komisija. 

SVETOVANJE NA DALJAVO

Čas, ki ga moramo v trenutnih okoliščinah preživeti doma, lahko dobro izkoristimo za učenje. Zato je sedaj morda prišel trenutek, da se naučite novega programa za 3D modeliranje. Da pri tem ne boste prepuščeni sami sebi, smo v RogLabu za vas odprli posebne spletne termine, kjer vam bodo na voljo naši mentorji Tomo, Zelim in Staš.

Spletni termini za svetovanje na daljavo so na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 16. in 20. uro, namenjeni pa so vsem, ki imajo vprašanja povezana s 3D modeliranjem v programu Autodesk Fusion 360, 3D tiskom in CNC rezkanjem. 

Na pogovor vabljeni tudi vsi, ki imate doma 3D tiskalnike in imate težave z nastavitvami ali izdelki, ki niso natisnjeni tako, kot bi želeli, ali pa ste končno našli čas, da spajkate svoje prvo tiskano vezje in se vam je kje zalomilo.

Svetovanje je brezplačno za vse in je primerno za odrasle in otroke.

Termine lahko rezervirate tukaj.

ZAMRZNJENE UPORABNINE

Vsem članom z aktivnimi uporabninami bomo le te zamrznili za čas zaprtja RogLaba od vključno 13. marca 2020 naprej.

RAZPIS EVROPSKE UNIJE ZA INOVATIVNE REŠITVE ZA BOJ PROTI KORONAVIRUSU

Evropska komisija je objavila poziv za inovativne tehnologije in inovacije, ki bi lahko pomagale pri zdravljenju, testiranju, spremljanju in nekaterih drugih vidikih izbruha novega koronavirusa. Razpis je odprt za novoustanovljena, mala in srednje velika podjetja.

Rok za prijave je 18. marec 2020.

Več o razpisu lahko preberete tukaj

Evropska komisija sicer že podpira številna novoustanovljena in mala ter srednja podjetja, ki so jim bila sredstva dodeljena v preteklih krogih razpisa. Takšni projekti so:

  • Projekt EpiShuttle, ki se posveča specializiranim enotam za izolacijo in prevoz ljudi z nalezljivimi boleznimi.
  • Projekt mTAP, ki se ukvarja s filtrirnimi tehnologijami.

Vsem želimo, da čas, ki ga preživljamo doma, izkoristimo kar najbolj kreativno, ter prek spleta ostanemo v stiku s skupnostjo, prijatelji in ustvarjalci. 

Ekipa RogLaba

Novice

Arhiv

RogLabov poletni dopust

17.07.2020

RogLab bo med 18. julijem in 16. avgustom 2020 zaprt zaradi poletnih dopustov. Tiste, ki bi radi svoja znanja delili z našimi uporabniki, vabimo, da se v tem času prijavijo na RogLabov poziv za nove izobraževalne delavnice za odrasle. Odprt je tudi razpis platforme 3DP PAN EU, ki išče projekte, narejene s 3D-tiskalnikom.

Poziv za razvoj izobraževalnih delavnic za odrasle

01.07.2020

RogLabovi uporabniki želijo pridobiti nova znanja na področju inovativnih materialov in naprednih proizvodnih tehnologij, ki jih bodo lahko aplicirali v svojem poklicnem delu. Zato iščemo zunanje sodelavke in sodelavce, ki so pripravljeni deliti svoja znanja v obliki kratkih delavnic ali daljših tečajev.

RogLab ponovno odprt

30.04.2020

RogLab v maju zopet odpira svoja vrata. Ponovno se lahko udeležite usposabljanj ali rezervirate termine za uporabo strojev. V veljavi so ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa.