Zaključek projekta Take off! Take in!

08.07.2016
Zaključek projekta Take off! Take in!

Med 19. aprilom in 5. majem je bil RogLab ena od delovnih postojank mladih deklet in fantov iz Bavarske v okviru mednarodnega projekta mladinskih izmenjav Take off! Take in!, ki ga vodi Zavod Horus.

Projekt je namenjen opolnomočenju mladih za vstop v samostojno profesionalno življenje.V Sloveniji so pridobivali različna znanja, spoznavali lokalno kulturo in jezik ter urbano in naravno okolje.

V RogLabu so skozi niz delavnic spoznavali nove tehnologije in likovne tehnike pod mentorstvom striparja in lutkarja Andreja Štularja, animatorke ter vodje programa filmske vzgoje "Slon" Andreje Goetz in domačega »multitehničarja« Toma Pera. Skozi ustvarjalni proces so dekleta in fantje pridobili veščine skupinskega dela in soustvarjanja, katerega rezultat sta bila dva kratka animirana filma. Po enem mesecu skupinskega dela so bili udeleženci opremljen z znanji in izkušnjami, na podlagi katerih se bodo lažje odločili, na katerem področju so se želieli preizkusiti na enomesečni delovni praksi.


Projekt je sofinanciran iz Evropskega socialnega sklada prek nemškega zveznega ministrstva za delo in socialne zadeve za leta od 2015 do 2019.

V sodelovanju z Zavodom Horus in Andrejo Baškovč ter z revijo Stripburger

 

Novice

Arhiv

Razvoj Centra Rog v polnem zagonu

20.09.2021

Z veseljem vam sporočamo, da prenova stavbe nekdanje tovarne Rog, katere odprtje je predvideno za leto 2023, poteka po začrtani časovnici.

Najavljamo tečaj: Trajnostni in inovativni biomateriali ter njihova uporaba

13.09.2021

Spoznajte, kako ohraniti svoje navade in pri tem ustvariti manj odpadkov! Lepo vas vabimo, da se udeležite delavnice Trajnostni in inovativni biomateriali ter njihova uporaba.

RogLab je se je vrnil iz dopusta

15.08.2021

RogLab odpira podopustniška vrata in vas vabimo, da nas obiščete med 12. in 20. uro, od ponedeljka do četrka. 

Ne želite zamuditi naših dogodkov?