Zaključek projekta Take off! Take in!

08.07.2016
Zaključek projekta Take off! Take in!

Med 19. aprilom in 5. majem je bil RogLab ena od delovnih postojank mladih deklet in fantov iz Bavarske v okviru mednarodnega projekta mladinskih izmenjav Take off! Take in!, ki ga vodi Zavod Horus.

Projekt je namenjen opolnomočenju mladih za vstop v samostojno profesionalno življenje.V Sloveniji so pridobivali različna znanja, spoznavali lokalno kulturo in jezik ter urbano in naravno okolje.

V RogLabu so skozi niz delavnic spoznavali nove tehnologije in likovne tehnike pod mentorstvom striparja in lutkarja Andreja Štularja, animatorke ter vodje programa filmske vzgoje "Slon" Andreje Goetz in domačega »multitehničarja« Toma Pera. Skozi ustvarjalni proces so dekleta in fantje pridobili veščine skupinskega dela in soustvarjanja, katerega rezultat sta bila dva kratka animirana filma. Po enem mesecu skupinskega dela so bili udeleženci opremljen z znanji in izkušnjami, na podlagi katerih se bodo lažje odločili, na katerem področju so se želieli preizkusiti na enomesečni delovni praksi.


Projekt je sofinanciran iz Evropskega socialnega sklada prek nemškega zveznega ministrstva za delo in socialne zadeve za leta od 2015 do 2019.

V sodelovanju z Zavodom Horus in Andrejo Baškovč ter z revijo Stripburger

 

Novice

Arhiv

RogLabov poletni dopust

17.07.2020

RogLab bo med 18. julijem in 16. avgustom 2020 zaprt zaradi poletnih dopustov. Tiste, ki bi radi svoja znanja delili z našimi uporabniki, vabimo, da se v tem času prijavijo na RogLabov poziv za nove izobraževalne delavnice za odrasle. Odprt je tudi razpis platforme 3DP PAN EU, ki išče projekte, narejene s 3D-tiskalnikom.

Poziv za razvoj izobraževalnih delavnic za odrasle

01.07.2020

RogLabovi uporabniki želijo pridobiti nova znanja na področju inovativnih materialov in naprednih proizvodnih tehnologij, ki jih bodo lahko aplicirali v svojem poklicnem delu. Zato iščemo zunanje sodelavke in sodelavce, ki so pripravljeni deliti svoja znanja v obliki kratkih delavnic ali daljših tečajev.

RogLab ponovno odprt

30.04.2020

RogLab v maju zopet odpira svoja vrata. Ponovno se lahko udeležite usposabljanj ali rezervirate termine za uporabo strojev. V veljavi so ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa.