Zaključek projekta Take off! Take in!

08.07.2016
Zaključek projekta Take off! Take in!

Med 19. aprilom in 5. majem je bil RogLab ena od delovnih postojank mladih deklet in fantov iz Bavarske v okviru mednarodnega projekta mladinskih izmenjav Take off! Take in!, ki ga vodi Zavod Horus.

Projekt je namenjen opolnomočenju mladih za vstop v samostojno profesionalno življenje.V Sloveniji so pridobivali različna znanja, spoznavali lokalno kulturo in jezik ter urbano in naravno okolje.

V RogLabu so skozi niz delavnic spoznavali nove tehnologije in likovne tehnike pod mentorstvom striparja in lutkarja Andreja Štularja, animatorke ter vodje programa filmske vzgoje "Slon" Andreje Goetz in domačega »multitehničarja« Toma Pera. Skozi ustvarjalni proces so dekleta in fantje pridobili veščine skupinskega dela in soustvarjanja, katerega rezultat sta bila dva kratka animirana filma. Po enem mesecu skupinskega dela so bili udeleženci opremljen z znanji in izkušnjami, na podlagi katerih se bodo lažje odločili, na katerem področju so se želieli preizkusiti na enomesečni delovni praksi.


Projekt je sofinanciran iz Evropskega socialnega sklada prek nemškega zveznega ministrstva za delo in socialne zadeve za leta od 2015 do 2019.

V sodelovanju z Zavodom Horus in Andrejo Baškovč ter z revijo Stripburger

 

Novice

Arhiv

Najavljamo tečaj: Tiskanje s termokromnimi barvili

07.06.2021

Termokromna barvila, so barvila, odzivna na spremembo temperature. Pod vplivom povišane temperature prehajajo termokromna barvila iz obarvanega v brezbarvno stanje ali obratno.

MOL ustanovila javni zavod Kreativno središče Center Rog

01.06.2021

Tovarna Rog, simbol kultnih rogovih koles, je najpomembnejša industrijska kulturna dediščina 20. stoletja v Ljubljani. S projektom prenove, ki se začenja letos in bo zaključen do konca prihodnjega leta, bo mesto Ljubljana ohranilo stavbo tovarne v njeni prvotni funkciji.

GraFEM predstavlja: Uporniška ulična umetnost aktivistk Osvobodilne Fronte (drugi del)

16.05.2021

Drugi del izdaje bloga GraFEM, ki pripoveduje o ženskih aktivistkah in grafitarskih protestih v času OF in boja proti okupatorju.